Οι μαθητές του ΓΕΛ ΜΑΡΑΘΩΝΑ συμμετέχουν στην πανελλήνια, ετήσια εκστρατεία «Μίλα Τώρα» που έχει στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ενάντια στα φαινόμενα Ενδοσχολικής Βίας και τον Εκφοβισμό/Bullying. Συνεργάζονται, σχεδιάζουν, ζωγραφίζουν, τραγουδούν και υλοποιούν δράσεις καλώντας τους συνομηλίκους τους να σπάσουν τη σιωπή και να μιλήσουν  για το σχολικό εκφοβισμό.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας των εκπαιδευτικών να έχουν ένα σχολείο ανοιχτό που καλλιεργεί όλες τις ανθρωπιστικές πτυχές του χαρακτήρα των μαθητών, που δεν οξύνει, αλλά αντίθετα αμβλύνει διακρίσεις με τη συζήτηση και τη συνεργασία. Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, 40 μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης υλοποιώντας την πρόταση των καθηγητριών Μπακοπούλου Δέσποινας (ΠΕ02), Γεωργακοπούλου Κάτιας (ΠΕ03), Λυμπεροπούλου Διονυσίας (ΠΕ02), σχημάτισαν τη φράση “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”, την οποία είχαν γράψει στα λευκά μπλουζάκια τους και στο πανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετέχοντες ευχαριστούν θερμά τον κ. Άρη Νησιώτη για την πολύτιμη υποστήριξη στη λήψη αεροφωτογραφιών και βίντεο με τη χρήση drone και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου για τη φιλοξενία του.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης