Οργισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ύδρας από την φωτιά που ξέσπασε στο νησί αργά το βράδυ της Παρασκευής 21/6 από πυροτεχνήματα που εκτόξευσε θαλαμηγός. H πυρκαγιά εντοπίζεται σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Μπίστι και κατακαίει το μοναδικό πευκοδάσος της Ύδρας.

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις αρχές.

«Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είναι όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στο Action24.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εποχικοί πυροσβέστες είχαν καταγγείλει τα ξημερώματα του Σαββάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι απερίσκεπτοι εμπρηστές αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν στο να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και να φύγουν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης