Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για το μακελειό της Γλυφάδας, καθώς στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το πώς έγιναν τα πράγματα το πρωί της Δευτέρας στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Γνωρίζουν ήδη πώς ο 76χρονος Αιγύπτιος κινήθηκε στους χώρους και δολοφόνησε τα τρία άτομα: τη Μαρία Καρνέση, τον CEO της ναυτιλιακής και σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση και τον τεχνικό διευθυντή και πρώην καπετάνιο της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμα καταφέρει να αποσαφηνίσουν το κίνητρο. Πολλά ακούγονται και λέγονται για το σκοτεινό παρασκήνιο της τριπλής δολοφονίας και της αυτοκτονίας του δράστη.

Το μυστικό της οδού Τσιτσάνη – Τι όπλισε το χέρι του Αιγύπτιου

Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει το συμβόλαιο με το οποίο αγοράστηκε το σπίτι της οδού Τσιτσάνη στη Γλυφάδα και το ενδεχόμενο να κρύβονται πολλά από πίσω, αφού ο Αιγύπτιος δράστης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φέρεται να φώναξε προς τη Μαρία Καρνέση: «Θα με πετάξεις, εσύ, εμένα από το σπίτι μου;».

Σε αυτά τα λόγια του Αιγύπτιου μακελάρη προς τη Μαρία Καρνέση, πριν τη δολοφονήσει, εντοπίζεται ένα σκοτεινό παρελθόν. Η πρώτη εικόνα, η οποία είχε να κάνει με εργασιακούς λόγους, φαίνεται ότι έχει καταρριφθεί από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές, από τις μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και από τις ανακοινώσεις της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήπως, λοιπόν, το μυστικό κρύβεται στο διαμέρισμα της Γλυφάδας, που έμενε ο δράστης όταν ερχόταν από τους Πεταλιούς στην Αθήνα; Μπορεί…

Τι κρύβει όμως αυτό το σπίτι; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ζούγκλας», πιθανότατα εκεί να εντοπιστεί το κίνητρο του δράστη για να σκοτώσει τρία άτομα και στη συνέχεια να αυτοπυροβοληθεί.

Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει την ιστορία αυτού του σπιτιού, που ο Αιγύπτιος επιστάτης αποκαλούσε «σπίτι του». Είναι το ακίνητο στην οδό Τσιτσάνη 16, στη Γλυφάδα, όπου ο Αιγύπτιος κατοικούσε όταν ερχόταν στην Αθήνα από τους Πεταλιούς.

Το σπίτι αυτό ανήκει στον Σπύρο Καρνέση και όπως φαίνεται στο συμβόλαιο αγοράς, που παρουσιάζει η «Ζούγκλα», το σπίτι αγοράστηκε στο όνομά του στις 6 Δεκεμβρίου 1974. Την αγορά μάλιστα για λογαριασμό του Σπύρου Καρνέση, έκανε η αδερφή του Δέσποινα, η οποία είναι δικηγόρος. Το ποσό που δόθηκε τότε αντιστοιχούσε σε 1.300.000 δραχμές. Το ποσό που δόθηκε αρχικά ως προκαταβολή ήταν 300.000 δραχμές και έπειτα, εξοφλήθηκε σε δόσεις των 250.000 δραχμών.

Στο σπίτι αυτό κατοικούσε η Ελευθερία Καρνέση, η μητέρα των αδερφών Καρνέση. Ο Αιγύπτιος ήταν εκείνος που την πρόσεχε. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλα», ο ιδιοκτήτης Σπύρος Καρνέσης, το είχε «μόνο στα χαρτιά» και δεν είχε την παραμικρή ασχολία με αυτό το σπίτι. Δεν γνώριζε καν ποιος μένει σε αυτό. Εξάλλου, έμενε μόνιμα στο εξωτερικό και όταν βρισκόταν στην Ελλάδα έμενε στο σπίτι που έχει στην Εκάλη.

Ο Αιγύπτιος που ήταν άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης της οικογένειας έμενε σε αυτό το σπίτι όταν δεν βρισκόταν στο κτήμα του «κάπτα» Σπύρου στον «παράδεισο» των Πεταλιών.

Η αγωγή εκατομμυρίων

Οι σχέσεις  όμως με τη Μαρία Καρνέση και τον Αντώνη Βλασάκη, σύζυγο της Δέσποινας αλλάζουν ξαφνικά, πριν από έναν χρόνο, όταν ο Σπύρος Καρνέσης ζητά από τις αδερφές του να αποχωρήσουν από την εταιρεία. Στις 3 Φεβρουαρίου 2023, οι αδερφές Καρνέση και ο Αντώνης Βλασσάκης καταθέτουν αγωγή κατά του Σπύρου Καρνέση, διεκδικώντας 324 εκατομμύρια δολάρια.

Λίγες ημέρες μετά απολύουν τον Αιγύπτιο γιατί  είναι ο άνθρωπος του Σπύρου Καρνέση. Είναι η αρχή μίας σχέσης που περιγράφεται ως τεταμένη τον τελευταίο χρόνο, κυρίως μεταξύ του μακελάρη με τη Μαρία Καρνέση και τον Αντώνη Βλασσάκη.

Αναπάντητα ερωτήματα

Τις τελευταίες ημέρες ο Αιγύπτιος αλλάζει εντελώς. Εμφανίζεται οργισμένος. Τι ήταν, όμως, αυτό που τον εξόργισε; Γιατί αναφέρεται σε φίλους του «ότι τον διώχνουν από το σπίτι;».

Φως στο κίνητρο θα δώσει η Δέσποινα Καρνέση. Ακόμη δεν είναι σε θέση να καταθέσει, καθώς βρίσκεται σε σοκ. Είναι και η μοναδική που συμπαθούσε ο Αιγύπτιος, εκτός του Σπύρου, που ήταν ο έμπιστός του άνθρωπος… Η κατάθεσή της θα γίνει πιθανότατα μετά την ταφή των τριών νεκρών.

Τους πυροβόλησε από κοντινή απόσταση

Η μανία, πάντως, του Αιγύπτιου την ημέρα της δολοφονίας ήταν μεγάλη. Από την ιατροδικαστική έκθεση φαίνεται ξεκάθαρα ότι πυροβόλησε τα τρία θύματα από κοντινή απόσταση.

Η Μαρία Καρνέση έφερε κακώσεις κεφαλής και θώρακος από γομώσεις πυροδοτημένου κυνηγετικού όπλου.

Ο Αντώνης Βλασσάκης και ο Ηλίας Κουκουλάρης είχαν κακώσεις θώρακος και κοιλίας από γομώσεις πυροδοτημένου κυνηγετικού όπλου.

Ο Αιγύπτιος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, προκαλώντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Έκκληση από Σπύρο και Δέσποινα Καρνέση

Έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για σεβασμό στο πένθος της οικογένειάς τους απευθύνουν ο Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση με κοινή δήλωσή τους. «Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:

«Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειές μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε.

Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας.

Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ’ ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δεν μας εκφράζει.

Καπτα-Σπύρος Καρνέσης

Δέσποινα Καρνέση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης