Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα σε χώρο στάθμευσης βυτιοφόρων και φορτηγών οχημάτων στην περιοχή της Μάνδρας και συγκεκριμένα στο 3ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής οδού Ελευσίνας – Θηβών, δίπλα ακριβώς από ένα πρατήριο υγρών καυσίμων.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας, δύο άτομα προσέγγισαν το σημείο, περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα δύο βυτιοφόρα, τα οποία ευτυχώς ήταν άδεια, προκάλεσαν εμπρησμό και εξαφανίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει γρήγορα έκταση και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 15 άνδρες.

Με πέντε οχήματα έσπευσαν στο σημείο και επιχείρησαν για την κατάσβεση της, πριν αυτή επεκταθεί και σε άλλα οχήματα και ιδιαίτερα στο πρατήριο υγρών καυσίμων όπου βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής.

Μάλιστα, για περίπου μία ώρα η αστυνομία έκλεισε και τον δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να μην προσεγγίζουν πολίτες και να μπορούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν απρόσκοπτα, καθώς υπήρχε πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος για εκρήξεις και για επέκταση της φωτιάς.

Από την έρευνα του ΤΕΕΜ δεν προέκυψε κάποιο άλλο αντικείμενο εμπρησμού. Προανάκριση διενεργεί η Αστυνομία.

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι τον Ιούνιο είχαμε ένα ανάλογο περιστατικό στην περιοχή του Ασπροπύργου και τότε αποκαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα ότι είχαν εμπλοκή άτομα τα οποία εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου για λογαριασμό της μαφίας. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποια συσχέτιση, πάντως ο τρόπος δράσης είναι ο ίδιος και σημειώθηκε στη Δυτική Αττική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης