Εκτός ελέγχου μαίνεται πλέον η πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο, με τις φλόγες να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια της πόλης.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά μέρα που μαίνεται η φωτιά στη Μαγνησία, η οποία έχει ήδη κατακάψει πάνω από 50.000 στρέμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κυρίως μέτωπο εντοπίζεται νότια του Βελεστίνου και του Αερινού και στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 31 πεζοπόρα τμήματα, τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη. Αυτή την ώρα, στο σημείο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, 7 Μποφόρ.

Ταυτόχρονα, αλλεπάλληλες είναι οι ειδοποιήσεις από το 112, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης οι κάτοικοι εννιά περιοχών έλαβαν μηνύματα εκκένωσης. 

Λίγο πριν τις 16:00 στάλθηκε νέο μήνυμα εκκένωσης το οποίο ζητούσε από τους κατοίκους του οικισμού Καστράκι να μετακινηθούν προς Μικροθήβες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι σε Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια να εκκενώσουν προς τον Βόλο.

Επιπλέον, ειδοποίηση έλαβαν και όσοι βρίσκονται στις περιοχές Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος στους οποίους ζητήθηκε επίσης να μετακινηθούν προς Βόλο. 

Έχουν καεί πάνω από 50.000 στρέμματα στη Μαγνησία

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάστηκε την Τετάρτη προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Βόλου, υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, τέθηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ζητήματα για άμεσες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης