Τις προσπάθειες των ανδρών των ΜΑΤ να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον βαριά τραυματισμένο συνάδελφό τους από τα επεισόδια στον αγώνα στου Ρέντη, περιγράφει στην ΕΡΤ αστυνομικός που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου».

Την ώρα που ο αστυνομικός Γ.Λ. χαροπαλεύει, συνάδελφός του που είδε τι συνέβη, περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές του φρικτού τραυματισμού του από τους χούλιγκανς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», είπε ο αστυνομικός.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, περιγράφει καρέ καρέ τις προσπάθειες των συναδέλφων του να τον σώσουν μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όλα αυτά τη στιγμή που γύρω τους έπεφταν αναρίθμητες μολότοφ και φωτοβολίδες.

«Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».

Ο αστυνομικός συνέχισε περιγράφοντας ότι οι προσπάθειες των συναδέλφων του να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα, εκτυλίσσονταν σε συνθήκες πολέμου. «Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επί τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσαν την ζωή και του έδωσαν το δικαίωμα να παλέψει για την ζωή του».

Ηχητικό ντοκουμέντο: Επικοινωνία αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων – Αγωνιούν για τον συνάδελφό τους

Ο 31 ετών αστυνομικός έχει δεχτεί την φωτοβολίδα στο μηρό του και χάνει αρκετό αίμα. Στο κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης έχει σημάνει συναγερμός. Τα λεπτά είναι κρίσιμα για την ζωή του τραυματία και πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Η αγωνία των αστυνομικών που βρίσκονται στο πεδίο, αποτυπώνεται στις συνομιλίες τους μέσω ασυρμάτου.

Αστυνομικός Α: Εισέρχονται Παπαδιαμάντη. Κάνω κίνηση μπρος – πίσω. Τον σταθμό Κέντρο, εκ νέου.

Αστυνομικός Β: Ελήφθη, ελήφθη. Πες μου λίγο για τον συνάδελφο. Έχουμε κάνει το τουρνικέ;

Αστυνομικός Α: Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες. Έχει χαθεί… Αναγνωρίζεται… Γι ‘ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.

Αστυνομικός Β: Έχει κανονικά τις αισθήσεις του ο συνάδελφος;

Αστυνομικός Α: Ορθόν, ορθόν, αυτό το έχουμε φτιάξει.

Αστυνομικός Β: Όταν έρθει η 541, επαναλαμβάνει το κέντρο, κίνησε κανονικά τις δυνάμεις, τις δύο, την 541 και 535, βάλε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα εξέλθει κανείς από το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή, το έλαβες. Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης. Είμαστε κατανοητοί;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης