Με εγκατεστημένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και σύστημα anti-drone αναμένεται να σταλεί η φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα. To πολεμικό πλοίο θα είναι αυτό που θα αναλάβει τη φύλαξη της θαλάσσιας οδού από τις επιθέσεις των Χούθι καθώς κρίθηκε ως η καταλληλότερη γι’ αυτήν την αποστολή.

Μάλιστα, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες δοκιμές προκειμένου να είναι βέβαιο πως η φρεγάτα θα  μπορέσει να ανταπεξέλθει ακόμη και σε ακραία σενάρια επίθεσης κορεσμού της άμυνας και των συστημάτων αυτοπροστασίας. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών το πολεμικό πλοίο κατόρθωσε να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε κάθε σενάριο, δημιουργώντας έναν αδιαπέραστο θόλο προστασίας, ειδικά σε απειλές drones σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο έχει αναπτύξει ελληνική εταιρεία, η οποία το παραχώρησε στο Πολεμικό Ναυτικό, βεβαιώνοντας πως μπορεί να απωθήσει  κάθε επίθεση με drone.

Επιπλέον, η φρεγάτα θα φέρει το οργανικό της ελικόπτερο, ένα Aegean Hawk καθώς και ένα ελικόπτερο drone, το οποίο θα φέρει σε πέρας επιχειρήσεις αναγνώρισης.

Ήδη στο διεθνές κέντρο επιχειρήσεων της “Prosperity Guardian”, που έχει στηθεί στο Μπαχρέιν, βρίσκεται αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος ενημερώνει συνεχώς για την κατάσταση που επικρατεί και τις συνθήκες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πλήρωμα της φρεγάτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης