Ακόμα και αρπαγές παιδιών για να πληρώσουν τα χρήματα για την «προστασία» που τους παρείχαν μέσα στον καταυλισμό των Μεγάρων έκαναν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Πρόκειται για τρία άτομα που συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, ηλικίας 52, 30 και 26 ετών. Όμως δεν σταματούσαν εκεί… Σύμφωνα με την αστυνομία, «ο 26χρονος είχε αποπειραθεί να βιάσει ένα άτομο, το οποίο κατάφερε να διαφύγει, εντός του οικισμού με την απειλή όπλου». Δρούσαν τον τελευταίο χρόνο και τα θύματα ήταν κυρίως άτομα πιο ευάλωτα και αδύναμα που δεν μπορούσαν να αντισταθούν. «Υπήρχαν περιπτώσεις που έστελναν μέλη της οργάνωσης, για να έρθουν σε επαφή με το θύμα που είχαν στοχοποιεί και, αφού του ανέφεραν πως ήταν «χρεωμένος», του ζητούσαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό, το οποίο κυμαίνονταν συνήθως από 3.000€ έως 50.000€» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Όποιος τολμούσε να ορθώσει ανάστημα έβρισκε απέναντι του την… κάννη κάποιου όπλου και τις απειλές είτε για τον ίδιο είτε για τα μέλη της οικογένειας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των τριών που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη ύστερα από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων και της ΟΠΚΕ σχηματίστηκε δικογραφία που περιλαμβάνει άλλα δέκα μέλη, εκ των οποίων τα πέντε είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας. Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκαν, κατά περίπτωση, είναι για εκβιάσεις, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, αρπαγή ανηλίκου, παράνομη κατακράτηση, απόπειρα βιασμού, ληστεία, ρευματοκλοπή, τοκογλυφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η έρευνα των αστυνομικών εξιχνίασε, μέχρι στιγμής 15 περιπτώσεις, παράνομων πράξεων που εμπλέκονται τα άτομα. Στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • κυνηγετική καραμπίνα,
  • -18- φυσίγγια και -4- κάλυκες και
  • -10- κινητά τηλέφωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης