Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 20:00 το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί της Άνδρου είναι σε εξέλιξη. Από τα πρώτα λεπτά του Σαββάτου (σ.σ.: 12 το βράδυ και μετά) η φωτιά ξέφυγε προς διάφορες κατευθύνσεις. Ένα μέτωπο πάει προς Πιτροφό, ένα προς Βουρκωτή και το τρίτο κινείται προς Αποίκια.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 4 εθελοντικά μαζί με 15 άτομα, πεζοπόρο τμήμα, ενώ, μετά από ενέργειες του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, ο πλοιοκτήτης κ. Παναγιωτάκης δρομολόγησε το «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.» προκειμένου να μεταβούν στην Άνδρο 10 επιπλέον οχήματα και ενισχύσεις σε προσωπικό.

Με το πλοίο ταξιδεύουν 10 πυροσβεστικά οχήματα. Ανάμεσά τους είναι 4 από τρεις περιοχές της Αττικής. Τα δύο είναι του Δήμου Ραφήνας, ένα του Δήμου Αγίου Στεφάνου και ένα του Δήμου Βύρωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «enandro» ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος στρατηγός Παπαγεωργίου έδωσε εντολή με το πρώτο φως όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα να κατευθυνθούν στην Άνδρο καθώς ο κίνδυνος μιας πολύ μεγάλης καταστροφής είναι ορατός.

Διαβάστε επίσης: Πύρινος εφιάλτης στην Άνδρο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, 23:07

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης