Τη Δευτέρα, 20 Μαΐου, θα απολογηθεί ο 50χρονος που δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του στο Μενίδι. Έπειτα από την παραδοχή του εγκλήματος στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για τον νόμο περί όπλων, προτού πάρει προθεσμία για την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, ο δολοφόνος είχε απειλήσει κατ’ επανάληψη το θύμα, αλλά και τα παιδιά τους, πως θα τους σκοτώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 50χρονος, είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook». Το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Μάρτιο και η γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι.

Μετά τη δολοφονία, ο δράστης πήγε σε ένα ξενοδοχείο. Πλήρωσε ώστε να μείνει και το βράδυ και άρχισε να περιφέρεται. Αστυνομικοί που έκαναν έρευνες πόρτα, πόρτα τον είδαν από τις κάμερες και τον ακολουθούσαν σε όλη τη διαδρομή όπου μπορούσαν να τον «δουν». Ταυτόχρονα, είχε δοθεί σήμα σε όλες τις υπηρεσίες να τον αναζητούν, αλλά και στα σύνορα ώστε να μην διαφύγει. Τελικά συνελήφθη αρκετές ώρες μετά σε ελαφριά κατάσταση μέθης, σε οικοδομή που δούλευε ως οικοδόμος.

Στο παρελθόν, είχε απειλήσει και την κόρη του. Η 21χρονη δεν σταμάτησε να κλαίει ενώ περιέγραφε στους αστυνομικούς τι περνούσε η ίδια, ο 14χρονος αδερφός της, αλλά και η μητέρα της. «Θα σας σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Θα γίνεις και εσύ σαν τη μάνα σου, που…να», φαίνεται να της είχε πει κάποια στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζωή της Ενκελέιντα, εδώ και τουλάχιστον 11 χρόνια, από το 2013, οπότε και προχώρησε στην πρώτη από τις τρεις μηνύσεις που υπέβαλε εις βάρος του, είχε μετατραπεί σε εφιάλτη. «Όταν ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί, με την κόρη της, της είχε βάλει το κεφάλι σε έναν κουβά με χλωρίνη», είπε η νύφη του θύματος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης