Πρωτοφανής είναι η  ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Βόλου κατά του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στην Κηφισιά και στον Βόλο που διεξήχθη την Κυριακή στο «Μ. Κρητικόπουλος» της Καισαριανής.

Όπως αποδεικνύεται από το video που δημοσιεύει η «Ζούγκλα» ο Αχιλλέας Μπέος ακούγεται να λέει «Μόνος του έπεσε η μαϊμού» αναφερόμενος στον αφρικανικής καταγωγής ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει όμως ελληνική ιθαγένεια και έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Βόλου ωστόσο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με την «Ζούγκλα» αντί σχολίου παρέπεμψε στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του Βόλου. Σε αυτή την ανακοίνωση αναφέρεται πώς «κάποιος από τον πάγκο φώναξε στον διαιτητή πως σφύριξε μαϊμού φάουλ».

Το video αποκαλύπτει όλη την αλήθεια. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν υπεκφυγές. Ο νόμος είναι σαφέστατος όπως θα δούμε παρακάτω. Ο Αχιλλέας Μπέος υπέπεσε σε βαρύτατο ολίσθημα και θα υπάρξουν συνέπειες, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα της Μαγνησίας, στην οποία είναι πρόεδρος.

Δείτε το βίντεο όπου ο Αχιλλέας Μπέος αποκαλεί μαϊμού τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο του τραυματισμού του Τετέι:

Η διαμαρτυρία του παίκτη στον διαιτητή μετά τον χαρακτηρισμό μαϊμού:

 

Ο 23χρονος φορ της Κηφισιάς ξέσπασε μέσω των social media, ζητώντας «να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό τον τοξικό και ρατσιστικό κύκλο επιθέσεων στον αθλητισμό και την κοινωνία».

«Ας μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ρατσισμού στον αθλητισμό και στην κοινωνία μας! Δεν πάει άλλο! Ο αθλητισμός οφείλει να είναι ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας και όχι εξαπόλυσης ρατσιστικών σχολίων και τακτικών», ήταν χαρακτηριστικά το μήνυμά του σε story που ανέβασε στο Instagram.

Η ανακοίνωση της ομάδας του Βόλου

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Βόλος απάντησε στις κατηγορίες του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι. Η ανακοίνωση της ομάδας του Βόλου για το περιστατικό:

«Σχετικά με τη δήλωση – καταγγελία του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι ξεκαθαρίζουμε ότι η ομάδα μας από την ίδρυσή της έχει να επιδείξει σεβασμό απέναντι σε όλους κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται έμπρακτα κάθε Κυριακή, επί σειρά ετών. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι από τον πάγκο της ομάδας μας άνθρωπος της αποστολής απευθύνθηκε στον διαιτητή και διαμαρτυρόμενος του φώναξε “Τι μαϊμού φάουλ έδωσες”. Καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, το δηλώνουμε κατηγορηματικά».

Tι προβλέπει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου για τις ρατσιστικές επιθέσεις:

 

 

O ΚΑΠ στο άρθρο 18, περί ρατσισμού, αναφέρει ότι σε περίπτωση που ένας αξιωματούχος ομάδας εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα τιμωρείται «με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου».

Όσο για την ομάδα του επισημαίνεται: Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1,με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα  υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.

Η επίσημη καταγγελία της Κηφισιάς

Το βράδυ της Δευτέρας με ανάρτησή της στα social media κατήγγειλε επίσημα τη ρατσιστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στον Τετέι στον αγώνα των δύο ομάδων την Κυριακή (11/2), αναρτώντας το βίντεο, το οποίο είχε εξασφαλίσει και παρουσιάσει νωρίτερα στους αναγνώστες της η «Ζούγκλα».

Στο μήνυμά της η ομάδα των βορείων προαστίων επισημαίνει: «Σε συνέχεια της καταγγελίας που έκανε ο Ανδρέας Τεττέι, μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, παρουσιάζουμε ως ΠΑΕ Κηφισιά το στιγμιότυπο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, που έκανε την ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας».

Δείτε επίσης:

 

Και νέο επεισόδιο μετά τη ρατσιστική επίθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Αχιλλέας Μπέος δεν αποβλήθηκε για την ρατσιστική επίθεση στον Τετέι αλλά για διαμαρτυρία στον διαιτητή περί ύπαρξης κόσμου και μπράβων του προέδρου της ομάδας της Κηφισιάς στις κερκίδες.

Δείτε εδώ όλα όσα συνέβησαν:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης