Την πρόθεση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη Μουσείο Γαστρονομίας, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της, Γιώργος Μαστροδημήτρης, με αφορμή τη διοργάνωση του Ετήσιου Συμποσίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Ήδη, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας, που καθημερινά, από τις 18 Οκτωβρίου 2015, μαγειρεύει περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ στην Ειδομένη, αναζητεί τον χώρο που θα στεγάσει το Μουσείο, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μαστροδημήτρης, στόχος είναι το Μουσείο Γαστρονομίας να διαθέτει και τον εξοπλισμό εκείνο που θα ευνοεί τη διαδραστική λειτουργία του για παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μάλιστα, η Λέσχη σκοπεύει να εξοπλίσει το Μουσείο με τα μαγειρικά σκεύη που θα φέρει καθένας από τους 127 σεφ που έχει προσκληθεί να δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Chefs Congress (24-27 Σεπτεμβρίου 2016).

«Σκεφτόμαστε να στήσουμε μια κουζίνα στο Μουσείο σε συνεργασία με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Μπορούμε”, που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του, και ένας μάγειρας να έχει τη δυνατότητα έτσι να δείχνει σε μικρούς και μεγάλους -μεταξύ άλλων- τι είναι το λίπος» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας ότι «οι περισσότεροι νομίζουν ότι το λίπος είναι υγρό». Διευκρίνισε, δε. ότι σκέψη είναι «το φαγητό που θα μαγειρεύουμε στο Μουσείο να το δίνουμε καθημερινά εκεί που χρειάζεται και δεν υπάρχει».

Στο χθεσινό συμπόσιο που διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας -αριθμεί περισσότερα από 500 ενεργά μέλη- έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ έδωσαν το παρών παράγοντες του τουρισμού, επαγγελματίες από τον ευρύτερο γαστρονομικό χώρο, βουλευτές και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ξένοι διακεκριμένοι σεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης