«Μπλόκο» πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τους αγρότες της Αιγιαλείας στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τον αποκλεισμό των δρόμων να λαμβάνει χώρα στο ύψος της γέφυρας Μεγανίτη.  Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για συμβολικό αποκλεισμό.

Παράλληλα στην εθνική οδό θα στήσουν μπλόκο αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί οι αγρότες της  Δυτικής Αχαΐας. Μετά από γενική συνέλευση των αγροτικών συλλόγων Δυτικής Αχαΐας και Ωλενίας,  πήραν απόφαση να στήσουν μπλόκο, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. Εκείνη την ώρα, θα αποφασιστεί αν θα κλείσει ο δρόμος ή θα παραταχθούν δίπλα σε αυτόν και αυτό θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή των αγροτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αιτήματα των αγροτών είναι τα εξής: Μείωση του κόστους παραγωγής.  Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη. Άμεσα έργα με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για αντιπλημμυρική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών. Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Να μην μειωθούν οι ενισχύσεις και να είναι ακατάσχετες. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος λόγο επιπτώσεων της νέας ΚΑΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης