Μία απίστευτη κτηνωδία σημειώθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και έχει ταράξει την τοπική κοινωνία της Νάουσας, καθώς στέρησε τη ζωή μιας τυφλής σκυλίτσας.

Συγκεκριμένα, η τυφλή σκυλίτσα, η οποία πριν λίγες μέρες κατάφερε μετά από 10 χιλιόμετρα περιπέτειας να φύγει από τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων και να βρεθεί κοντά στον άνθρωπο που την φρόντισε στο χωριό Χαρίεσσα, δηλητηριάστηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς -από τροφή που περιείχε δηλητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λυπηρό συμβάν έγινε λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του προέδρου του χωριού Χαρίεσσα, Δημήτρη Σιδηρόπουλου όπου είχε βρει φροντίδα και αγάπη. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες του κ. Σιδηρόπουλου μαζί με τη συνεργάτιδά του για να την θεραπεύσουν, εκείνη δεν άντεξε και ξεψύχησε το απόγευμα της Κυριακής (2/1) στα χέρια του προέδρου και της γυναίκας του.

«Παραμονή Πρωτοχρονιάς έφυγε από το σπίτι μαζί με ένα ακόμη σκυλάκι μας όπως συνήθιζαν να κάνουν κάθε μέρα και μετά από καμιά ώρα επέστρεφαν. Ωστόσο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψαν και τα δύο δηλητηριασμένα. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς άργησαν να γυρίσουν σπίτι και έτσι, τα έψαξα στη γειτονιά αλλά δεν κατάφερα να τα βρω. Η τυφλή σκυλίτσα έφτασε μέχρι το σπίτι μας και μόλις μπήκε στην αυλή έπεσε κάτω. Προσπαθήσαμε να τη σώσουμε με εμβόλια, αντιβιώσεις, βιταμίνες, ορούς και ενέσεις αλλά δεν καταφέρε να μείνει ζωντανή παρά δύο μέρες μόνο», είπε λυπημένος στο ThessToday.gr o Δημήτρης Σιδηρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά τα περιστατικά με τις φόλες στο χωριό Χαρίεσσα

«Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί στο χωριό που δηλητηριάζουν τα αδέσποτα κυρίως σκυλιά. Τον τελευταίο μήνα μάλιστα είχαμε πέντε παρόμοια περιστατικά στο χωριό. Είναι δυσάρεστα γεγονότα όλα αυτά και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν πείραζαν κανέναν τα συγκεκριμένα σκυλάκια και παρ’όλα αυτά δηλητηριάστηκαν. Ήδη έχω μιλήσει με τον δήμαρχο της Νάουσας προκειμένου να προβούμε στις ανάλογες ενέργειες. Δεν φτάνει όμως μόνο ο δήμος για να αντιληφθούμε ότι δεν πρέπει να έχουμε κατοικίδια και μετά να τα αφήνουμε στον δρόμο και να τα δηλητηριάζουν ή να τα κακοποιούν», εξηγεί ο πρόεδρος του χωριού.

Σε μηνύσεις προχωρά ο δήμαρχος Νάουσας

Συγκλονισμένος από την αποτρόπαια αυτή η πράξη η οποία αποτελεί πλέον συχνό έως καθημερινό φαινόμενο στην κοινωνία μας δηλώνει στο ThessToday.gr ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας και κάνει λόγο για έναν φαύλο κύκλο δίχως τέλος. «Στο χωριό Χαρίεσσα έβαλαν φόλες και δυστυχώς αυτή η σκυλίτσα η οποία ταλαιπωρημένη έφτασε στον άνθρωπο που την φρόντισε, έφαγε μια από αυτές και δεν μπόρεσε ο πρόεδρος να τη σώσει. Θα προχωρήσουμε σε μηνήσεις κατά αγνώστων αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία. Στοιχεία για τους υπεύθυνους αυτών των πράξεων δεν έχουμε αλλά σίγουρα πρέπει να σταματήσουν να δηλητηριάζουν σκυλιά», επισήμανε.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος σχετικά με τα τσιπάκια στα σκυλιά και τη στείρωσή τους σε όλη τη χώρα ώστε να μειωθούν τα αδέσποτα αλλά και τα περιστατικά κακοποίησής τους, ενώ απαιτείται και σοβαρή διαχείριση από το κράτος.

Στα σχέδια του δημάρχου όσον αφορά τα αδέσποτα και την κακοποίηση αυτών περιλαμβάνονται μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και η επίσπευση της κατασκευής ενός καταφυγίου ζώων, ευρωπαϊκών προδιαγραφών στη Νάουσα. «Τελειώνουν οι μελέτες και προς τον Φεβρουάριο θα είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε σε διαγωνισμό την κατασκευή του καταφυγίου στην περιοχή», δήλωσε ο δήμαρχος.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης