Βόλτες σε όλη την Αθήνα έκαναν οι βομβιστές του πρατηρίου καυσίμων στον Πειραιά πριν τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό που από καθαρή τύχη δεν κόστισε ανθρώπινες ζωές. Οι αστυνομικοί όμως του Τμήματος Εκβιαστών κατάφεραν να τους «δουν» σε διάφορα σημεία παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι δράστες να «θολώσουν» τα νερά. Η στιγμή της έκρηξης δείχνει τον τρόμο των υπαλλήλων που έτρεξαν να καλυφθούν, όπως φαίνεται και στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η «απάντηση» με στόχο μια κάβα ποτών στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου στην κυριολεξία ισοπεδώθηκε ένα ολόκληρο στενό και προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά σπίτια σε κοντινή απόσταση. Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από την συγκεκριμένη επίθεση δείχνει πως έδρασαν οι βομβιστές, αδιαφορώντας για τα δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα που υπήρχαν έξω από την κάβα ποτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση στην κάβα:

Ήταν τα δυο «επεισόδια» σε έναν πόλεμο που φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη μεταξύ δυο αντιμαχόμενων πλευρών για την κυριαρχία στον κόσμο της νύχτας. Η αρχή για να γίνει κάτι τέτοιο ήταν η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη τον Ιανουάριο του 2024 έξω από το πρατήριο καυσίμων του στο Νέο Κόσμο. Τότε δυο διαφορετικές πλευρές θέλησαν να στείλουν μήνυμα ότι έχουν  τον «πρώτο λόγο» στα θέματα των παράνομων καυσίμων και της «νύχτας».

H επίθεση στο πρατήριο υγρών καυσίμων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στελέχη του Εκβιαστών, απ’ όσες πληροφορίες κατάφεραν να συγκεντρώσουν, καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα και δεν σταματούν την έρευνα τους με την σύλληψη των τεσσάρων δραστών. Από τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα φαίνεται ότι οι δράστες προσπάθησαν να μείνουν «αθέατοι» αλλά δεν τα κατάφεραν. Άλλαζαν ρούχα, χρησιμοποιούσαν πλαστά ονόματα, διπλώματα, άδειες παραμονής και διαβατήρια με τα οποία νοίκιαζαν αυτοκίνητα. Όμως το πρώτο πράγμα που τους «πρόδωσε» ήταν το ποινικό τους παρελθόν αλλά και οι επαφές που είχαν με πρόσωπα τα οποία ήταν γνωστοί των διωκτικών αρχών από υποθέσεις «προστασίας».

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι «δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν και αλλά περιστατικά που έχουν γίνει και για τα οποία ευθύνονται οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές». Οι συλληφθέντες για την τοποθέτηση της βόμβας στο πρατήριο του Πειραιά οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά και οι δράστες της έκρηξης στην Καλλιθέα στην πρώην σχολή Ευελπίδων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν -4- άτομα για την εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις τοποθέτησης και ενεργοποίησης εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίες έλαβαν χώρα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά καθώς και σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για δύο 37χρονους αλλοδαπούς, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση έκρηξης στο πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και 35χρονο αλλοδαπό και 39χρονο ημεδαπό, που όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται στην υπόθεση έκρηξης στη κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, πρώτες πρωινές της 08-03-2024, οι δύο 37χρονοι αλλοδαποί, φορώντας κράνη και επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισαν το πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, και τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) σε γειτνιάζον οικόπεδο του πρατηρίου. Στη συνέχεια, τον ενεργοποίησαν και διέφυγαν επιβαίνοντας στην ίδια μοτοσικλέτα.

Μάλιστα, προγενέστερα και μεταγενέστερα της έκρηξης οι ανωτέρω δράστες κινήθηκαν με δύο οχήματα, τα οποία ενοικιάστηκαν με ψευδή στοιχεία, ενώ απ’ το χώρο που εξήχθη ο Α.Ε.Μ., στο ίδιο σημείο απέκρυψαν και την εν λόγω μοτοσικλέτα.

Για την υπόθεση έκρηξης στη κάβα ποτών στη Καλλιθέα, προέκυψε ότι, πρώτες πρωινές ώρες της 11-03-2024, ο 35χρονος αλλοδαπός και ο 39χρονος ημεδαπός, προσέγγισαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα την εν λόγω κάβα. Ακολούθως, ο 39χρονος ημεδαπός αφού αποβιβάστηκε από την μοτοσικλέτα –ιδιοκτησίας του-, τοποθέτησε και ενεργοποίησε Α.Ε.Μ. στην είσοδο της κάβας και στη συνέχεια αμφότεροι διέφυγαν με την ίδια μοτοσικλέτα.

Να σημειωθεί ότι και στις δύο υποθέσεις, από την τοποθέτηση των εκρηκτικών μηχανισμών λόγω του σημείου που είχαν τοποθετηθεί, θα μπορούσε να προκληθεί τραυματισμός ατόμου, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στην πρόσοψη του πρατηρίου, στην κάβα καθώς και σε παρακείμενα καταστήματα, διαμερίσματα και οχήματα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι Α.Ε.Μ. που ενεργοποιήθηκαν στις δύο αυτές υποθέσεις αποτελούνταν από ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι, ενώ η πυροδότησή τους έγινε με χρήση γυμνής φλόγας.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (29-04-2024) και πρωινές ώρες σήμερα (30-04-2024), σε περιοχές της Αττικής, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης, ο ένας απ’ τους 37χρονους αλλοδαπούς επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και κατά την ακινητοποίησή του, πρόβαλε σθεναρή αντίσταση χτυπώντας τους αστυνομικούς, ενώ ο έτερος 37χρονος αλλοδαπός, -για τον οποίο μάλιστα προέκυψαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις- επέδειξε πλαστό διαβατήριο και άδεια ικανότητας οδήγησης.

Για τους λόγους αυτούς, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και για -κατά περίπτωση- βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και πλαστογραφία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη επιπλέον και ένας 23χρονος ημεδαπός καθώς στο όχημά του -στο οποίο εντοπίστηκε μαζί με τον 35χρονο αλλοδαπό- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, δύο πλαστές πινακίδες καθώς και πιστόλι με γεμιστήρα με τρία φυσίγγια.

Σε σωματικές έρευνες καθώς και σε έρευνες σε οικίες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • τηλεφωνική συσκευή, -10- κινητά τηλέφωνα, πλαίσιο κάρτας SIM,
 • αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 5,9 γραμμαρίων,
 • 400 ευρώ,
 • -2- αναδιπλούμενα μαχαίρια, θήκη όπλου, -112- φυσίγγια,
 • πιστόλι με γεμιστήρα με -7- φυσίγγια,
 • πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων με αναγραφές καταστημάτων, χρηματικών ποσών, ονομάτων και τηλεφώνων,
 • ρουχισμός και υποδήματα μεταξύ των οποίων και μπλούζα που φορούσε δράστης κατά την έκρηξη,
 • -2- πλαστά διαβατήρια, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και φωτοαντίγραφα -2- πλαστών ειδικών βεβαιώσεων νόμιμου διαμονής,
 • πληθώρα αναβολικών ουσιών,
 • αλεξίσφαιρο γιλέκο,
 • μαύρη ζώνη μέσης με ενσωματωμένο μαχαίρι, τσαντάκι,
 • -2- ασύρματοι και φακός- φάρος.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας».

Δείτε όλα όσα έχει αποκαλύψει στην τηλεόραση της Ζούγκλας ο επικεφαλής της Δίωξης Εκβιαστών για τον πόλεμο της Greek Mafia:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης