Ο φάκελος της υπόθεσης θανάτου της 54χρονης Βρετανίδας Jean Hanlon στην Κρήτη, ανοίγει δέκα χρόνια μετά…

Ένας από τους λόγους που ο εισαγγελέας αποφάσισε να ανασύρει τον φάκελο της υπόθεσης από το αρχείο, ήταν και η μαρτυρία μίας φίλης του θύματος, που θέλησε να μιλήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε η μάρτυρας – κλειδί:

«Όταν είδα πρόσφατα ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία της Τζιν σε βρετανικό κανάλι, κατάλαβα ότι κάποια πράγματα δεν είχαν ερευνηθεί από τις ελληνικές αρχές. Στοιχεία που γνώριζα για κάποια άτομα, στοιχεία που γνωρίζουν και άλλοι εδώ στο νησί, τα οποία όμως δεν είχαν εξεταστεί από την αστυνομία. Έτσι πήρα την απόφαση να μιλήσω στους γιους της Τζιν. Όποτε χρειαστεί θα πάω στις Αρχές εδώ στο νησί για να καταθέσω τα όσα γνωρίζω».

Τώρα, μετά τις νέες, ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση, οι γιοι της άτυχης Χάνλον, ελπίζουν να ερευνηθούν σε βάθος, στοιχεία που υπάρχουν. Όπως ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Το θύμα, σε ημερολόγιο που διατηρούσε, περιέγραφε μια ταραχώδη σχέση με άνδρα από το νησί, που οι αρχές δεν εντόπισαν ποτέ.

– Την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της, είχε παραπονεθεί σε φίλο της ότι παρακολουθείται από έναν άγνωστο με αυτοκίνητο.

– Τη νύχτα του θανάτου της η 54χρονη είχε στείλει σε φίλη της μήνυμα με τη λέξη «βοήθεια».

Η οικογένειά της καταγγέλλει ότι αυτά τα στοιχεία, οι ελληνικές αρχές δεν εξέτασαν ποτέ σε βάθος…

Την ανακοίνωση για το άνοιγμα της υπόθεσης έκανε ο ένας από τους τρεις γιους της με ανάρτησή του στο facebook:

Το χρονικό

Η Τζιν Χάνλον ήταν μητέρα τριών παιδιών και καταγόταν από το Ντάμφρις της Σκωτίας. Το διάστημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή της διέμενε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις Γούβες Ηρακλείου.

Τα ίχνη της εξαφανίστηκαν στις 9 Μαρτίου του 2009 .
Στις 12 Μαρτίου, η σορός της εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Ηρακλείου.

Στο ημερολόγιο, σύμφωνα με το μικρότερο γιο της, η 54χρονη φέρεται να είχε αναπτύξει σχέση με έναν ντόπιο άνδρα. Η εν λόγω σχέση φέρεται, μάλιστα, να είχε εντάσεις το χρονικό διάστημα πριν η Βρετανίδα χάσει τη ζωή της.

Επίσης τη μέρα που χάθηκαν τα ίχνη της 54χρονης, η τελευταία φέρεται να είχε στείλει μήνυμα σε φιλικό της πρόσωπο, γράφοντάς της «help». Της ζητούσε δηλαδή βοήθεια…

Σημειώνεται ότι οι γιοι της Τζιν ζήτησαν από τις Αρχές να ληφθεί υπόψη το περιεχόμενο του ημερολογίου της μητέρας τους. Στο ημερολόγιο αναφέρεται ακόμη ότι η Χάνλον είχε πει σε φιλικό της άτομο, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της, ότι την ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας άνδρας.

Εκδήλωση στη μνήμη της

Στα τέλη του Αυγούστου τα παιδιά της διοργανώνουν στην μνήμη της μητέρας τους μία ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο όπου μεταξύ άλλων θα μοιράσουν φυλλάδια στους δρόμους και θα πετάξουν μπαλόνια στο λιμάνι του Ηρακλείου, στο σημείο ακριβώς όπου έχασε τη ζωή της η 54χρονη.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης