Νέα παρέμβαση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, προσερχόμενος στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις, δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν αντιδρά, αλλά αγαπάει: «Η Εκκλησία δεν αντιδρά. Αγαπάει. Ελευθερία έχουμε, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, αλλά αυτό το “ό,τι θέλει” να μην γίνεται… ας μην πω εγώ… Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους είπε: «Σας βλέπω όλους νέους. Να κάνετε βαπτίσεις σας εύχομαι. Γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι».

 

Η σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα καλύψει, εκτός από τα υπηρεσιακά θέματα της Εκκλησίας, και τις όποιες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο περί γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα σενάρια που πιθανόν να εξεταστεί είναι αν θα παρευρεθούν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος και οι μητροπολίτες της Εκκλησίας. Ακόμη, θα τεθεί στο τραπέζι και το ζήτημα των βαπτίσεων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

«Συνέρχεται από την Τρίτη 5 έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 167ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης