Χωρίς τέλος τα προβλήματα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, με θύματα τους πολίτες οι οποίοι από την μια μέρα στην άλλη βιώνουν την πλήρη υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας στην περιοχή.

Τρεις από τους τέσσερις αναισθησιολόγους πήραν αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων υγείας, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο αυτό το Σαββατοκύριακο να μην μπορεί να καλύψει ούτε τα έκτακτα περιστατικά. Δηλαδή αν συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα έξω από το νοσοκομείο δεν θα μπορεί να το αντιμετωπίσει ούτε και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται αναισθησιολόγο. Μάλιστα το Σάββατο έκτακτο περιστατικό με ειλεό εστάλη στη Σητεία να χειρουργηθεί γιατί δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Την ίδια ώρα ούτε η Ιεράπετρα, ούτε η Σητεία, έχουν ΜΕΘ, αλλά ούτε και αιμοδοσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά ερωτήματα εγείρονται για τη στάση της 7ης Υ.ΠΕ. η οποία όπως δήλωσαν γιατροί στην ΕΡΤ «ρίχνει λάδι στη φωτιά που έχουν ανάψει οι αναισθησιολόγοι», πιέζοντας όπως αναφέρουν μέλη του Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων, να αλλάξει ξανά η απόφαση για τους γιατρούς της προκήρυξης από Επιμελητές Α σε Διευθυντές, προκειμένου φωτογραφικά να διευκολυνθεί με αυτό τον τρόπο η αποχώρηση τριών αναισθησιολόγων από το Υγειονομικό Ίδρυμα. Κάτι που όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ μέλη του συμβουλίου, δεν πρόκειται να το πράξουν.

Η δημόσια υγεία στο νομό Λασιθίου έχει μπει στον Προκρούστη της τοπικής αντιπαράθεσης των πόλεων του νομού, όπου σε αυτή τη φάση επιχειρείται η αποδόμηση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

«Να μην ακούει τις «Σειρήνες» και να αφουγκραστεί την αγωνία Υγειονομικών και πολιτών, προκειμένου να μην χαθούν όσα με κόπο χτίστηκαν για τη δημόσια υγεία στο νομό Λασιθίου μέσα από την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου», τονίζουν στελέχη του νοσοκομείου για την Υ.ΠΕ. Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 14 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται συλλαλητήριο στήριξης του νοσοκομείου του Άγιο Νικόλαου, υπό την Αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου του Συλλόγου Εργαζόμενων του Νοσοκομείου, αλλά και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Λασιθίου.

Πηγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης