Κατάθεση στον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσαν σήμερα οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ο επόπτης της βάρδιας, για το περιστατικό ελέγχου τεσσάρων ατόμων την 22α Νοεμβρίου του 2021, στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής. Τα παραπάνω αφορούν την έρευνα που διεξήχθη μετά την καταγγελία αποστρατευθέντος αξιωματικού για συγκάλυψη υπόθεσης που αφορούσε τον γιο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ φέρονται να είπαν στον Υπαρχηγό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πράγματι εκείνη την ημέρα κάναμε τον έλεγχο στο συγκεκριμένο σημείο του Αμαρουσίου. Είδαμε τους νεαρούς και αποφασίσαμε να τους ελέγξουμε όπως συνηθίζουμε στις περιπολίες μας. Κατά την διάρκεια του ελέγχου τους ζητήσαμε να βγάλουν από τις τσέπες τους ό,τι είχαν. Είχαν ακατέργαστο καπνό, στριφτήρια για καπνό και συσκευασίες με χαρτάκια. Δεν εντοπίσαμε τίποτα άξιο λόγου ή παράνομο. Από την αρχή καταλάβαμε ότι πρόκειται για τον γιο του κυρίου υπουργού ενώ μας το ανέφερε και ο ίδιος. Ενημερώσαμε τον επόπτη της βάρδιας μας ο οποίος, ήρθε στο σημείο. Στη συνέχεια τους αφήσαμε και φύγαμε. Κανείς άλλος δεν επικοινώνησε μαζί μας κατά την διάρκεια του ελέγχου».

Μετά από τα παραπάνω και σύμφωνα με πληροφορίες  ο υπαρχηγός του Αστυνομικού Σώματος, πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, καθώς δεν πρόεκυψε πειθαρχική ευθύνη, ενώ οι πληροφορίες που προϋπήρχαν δεν επιβεβαιώθηκαν και τυγχάνουν ανυπόστατες και αβάσιμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης