Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του νυν Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, κατέθεσε χθες 19 Ιανουαρίου στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών Χρήστος Ηλιάδης, αποδίδοντάς εναντίον του πρώτου συγκεκριμένες καταγγελίες για διαπλοκή, παρανομία, αλλά και αναθέσεις έργων με πλαστά τιμολόγια. Όπως γνωστοποίησε οι καταγγελίες ήδη βρίσκονται κατατεθειμένες στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από τη χθεσινή του κίνηση στα δικαστήρια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Χρήστος Ηλιάδης, επικεφαλής της παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», προέβη σε συγκεκριμένες καταγγελίες, εναντίον του Δημάρχου της πόλης Σπύρου Βρεττού, οι οποίες ακολουθούν στα παρακάτω βίντεο. 

 

Η πρώτη καταγγελία του Χρήστου Ηλιάδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φίλες και φίλοι, δημότες των Αχαρνών γεια σας. Όπως σας είχα προαναγγείλει, εδώ θα ακούσετε αλήθειες και μόνον αλήθειες, με αποδείξεις τεκμήρια και ονόματα .

Σας είχα υποσχεθεί,  πως θα βάλουμε ένα τέλος στο χάος του Βρεττού. Σας είχα πει πως θα τελειώσουμε την παρακμή στην πόλη μας. Θα θυμάστε όλες κι όλοι πως είχα καταγγείλει τον Δήμαρχο για ΔΙΑΦΘΟΡΑ και κατασπατάληση της Δημοτικής Περιουσίας. Θα σας αποδείξω, λοιπόν, με ποιόν τρόπο ο Βρεττός σας παραπλανά, συναλλάσσεται και διαπλέκεται.

Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι ο Δήμαρχος δεν εργάζεται για τους δημότες της πόλης αλλά για να ζουν καλά τέσσερις με πέντε Οικογένειες.

Εκβιάζουν υπαλλήλους,  τρομοκρατούν συλλόγους και φορείς, απειλούν αρχές, για να παραμείνουν στην εξουσία. Με μοναδικό στόχο το δικό τους συμφέρον κι όχι του τόπου μας. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Αναρωτηθήκατε που πάνε τα χρήματά σας; Αναρωτηθήκατε γιατί ΒΑΛΤΩΣΑΜΕ;

Βρεττέ, θα μάθει όλος ο Αχαρναϊκός λαός, για τα σκάνδαλα, τις συναλλαγές και τα ΑΙΣΧΗ ΣΟΥ. 

Και να είσαι βέβαιος πως έχουν ενημερωθεί με δική μου πρωτοβουλία, τόσο οι δικαστικές, όσο  και οι προϊστάμενες ελεγκτικές Αρχές της τοπικής Αυτοδιοίκησης . Έχεις σωρεία ποινικών αδικημάτων. ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ !!!

Βρεττέ είσαι ΒΑΘΙΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ.

Και δεν είσαι μόνος σου, αλλά έχεις και συνεργάτες. Και ποιοι είναι οι άλλοι δύο; Ο κουμπάρος σου και δικηγόρος κ. Θεμιστοκλής Μαμάκος και ο υποψήφιος σου στις επερχόμενες εκλογές του 2023 κ. Κωνσταντίνος Ρούσσας!

Βρεττέ τον Δεκέμβριο του 2021 προκήρυξες διαγωνισμό για την στελέχωση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου με τρείς δικηγόρους.  Και έναν χρόνο αργότερα, ούτε ΦΩΝΗ, ούτε ακρόαση. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Ξέρετε γιατί; Για να μπορεί να δίνει με απ’ ευθείας αναθέσεις εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ σε ποιόν; ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ. Τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ συνεργάτη- δικηγόρο κύριο ΜΑΜΑΚΟ. Ενώ θα μπορούσε να είχε μεριμνήσει για την πρόσληψη τριών ικανών νομικών συμβούλων. Το κόστος των οποίων θα ήταν περίπου 18.000 ετησίως κατ΄ ατόμο.

Βέβαια προτίμησε να δώσει   300, 400 ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ευρώ αθροιστικά στον κουμπάρο του. Ποιος; Ο Βρεττός. Ο νυν δήμαρχος που ως αντιπολίτευση κατηγορούσε τις αναθέσεις σε δικηγόρους, ενώ ζητούσε να στελεχωθεί η νομική υπηρεσία!!!

Αχαρναϊκέ λαέ, αυτή την εντολή έδωσες στον Βρεττό; Να συναλλάσσεται με συγγενείς; 

Αλλά εσύ, Βρεττέ, ήξερες τι έκανες. Και μάλιστα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Δεν έδωσες απαντήσεις για την προκήρυξη, για να μπορείς ενδεχομένως  να μοιράζεσαι με τον κουμπάρο σου τα χρήματα των ΔΗΜΟΤΩΝ!

Και όχι μόνο αυτό. Ο κουμπάρος φάνηκε χρήσιμος και για την εξαγορά υποψηφίου σου. Του κυρίου Ρούσσα. Ο κ. Ρούσσας ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το  2017 ζήτησε να αποζημιωθεί , με το ποσό των 17.535 Ευρώ. Αίτημα που απορρίφθηκε από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διότι ο κ. Ρούσσας, ήταν δημόσιος υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Στην συνέχεια ο κ. Ρούσσας το 2019 καταθέτει ΞΑΝΑ αγωγή εναντίον του Δήμου. Η υπόθεση εκδικάστηκε , στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών, το οποίο ΚΑΙ ΑΥΤΟ, εξέδωσε απορριπτική απόφαση το 2022.

Και εδώ ερχόμαστε ,φίλες και φίλοι, στο ΣΗΜΕΡΑ. Στην συμφωνία Βρεττού -Ρούσσα για να είναι υποψήφιος του   το 2023, με τη βοήθεια του κουμπάρου του κ. Μαμάκου.

Με ποιόν τρόπο; Να μην ασκήσει ο Δήμος ΑΝΑΚΟΠΗ για να πάρει τα λεφτά ο κ. Ρούσσας. Έτσι ώστε να είναι Υποψήφιος του Βρεττού στις επερχόμενες εκλογές του 2023!!!

Βέβαια, στον Νόμο αναφέρονται ρητά, κατηγορηματικά και ξεκάθαρα τα εξής:

«Για μισθολογικές απαιτήσεις πάσης φύσεως , αποδοχές , επιδόματα και υπερωρίες οφείλει ο Δήμος να ασκήσει ΟΛΑ τα ένδικα μέσα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η ανακοπή διαταγής πληρωμής».

Δεν το έκανες Βρεττέ. Σε κατηγορώ για απιστία σε βάρος του δημοσίου και άλλα ποινικά αδικήματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Ήξερες, όμως, να κάνεις έφεση για τους εργαζομένους στην ΔΗΦΑ και την Αρωγή.

Ήξερες ,επίσης, Βρεττέ, να εκπροσωπείς τον Δήμο με δικηγόρους ενάντια στον ιδρώτα των υπαλλήλων του Δήμου. Για τον υποψήφιο σου τον κ. Ρούσσα, όμως,  δεν έκανες ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. 

Έδωσες τα χρήματα από την πίσω πόρτα.  Όχι μόνο δεν έκανες ανακοπή στην υπόθεση Ρούσσα, αλλά παρέκαμψες και τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Και έβαλες τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ και κουμπάρο σου Μαμάκο να γνωμοδοτήσει πως όλα είναι καλώς και πρέπει να πληρωθεί ο Ρούσσας.

Άραγε πληρώθηκε ο Μαμάκος για την γνωμοδότηση;

Αναρωτιέμαι ποιος ανέθεσε τη γνωμοδότηση στον Μαμάκο; Η Νομική Υπηρεσία ή, ΕΣΥ προσωπικά Βρεττέ;

Άραγε ο Μαμάκος στην γνωμοδότησή του επικαλείται την αρνητική έκθεση του επιτρόπου για την υπόθεση Ρούσσα;

Εδώ υπάρχει η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Βρεττέ σταμάτα τις κινήσεις εντυπωσιασμού με εξώδικα και προχώρησε σε μηνύσεις. Σε περιμένω στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Δημότες των Αχαρνών, υποσχέθηκα πως θα βγουν όλα στο ΦΩΣ. Ακόμα δεν ακούσατε τίποτα. Θα μιλήσουμε για όλους και για όλα. Σας υπόσχομαι πως από σήμερα κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Συντονιστείτε. Ξεκινήσαμε!»

Η δεύτερη καταγγελία του Χρήστου Ηλιάδη

 

«Φίλες και φίλοι , δημότες των Αχαρνών, καλή χρονιά. Γιατί για κάποιους το 2023 δεν θα είναι. Θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους. Πολιτικές και ποινικές. 

Και αναφέρομαι σε σας και την παρέα σας κύριε Δήμαρχε με νέες αποκαλύψεις, για τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα και τις παρανομίες σας.

Και λίγο με νοιάζει για εσάς προσωπικά, γιατί ξέρατε πολύ καλά τι κάνατε εσείς και οι συνεργάτες σας.

Κυρίως όμως με νοιάζει για το βρώμικο παιχνίδι που παίξατε στις πλάτες των υπαλλήλων και θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό!

Ήρθε η ώρα της αλήθειας!

Και εξηγώ: Εταιρία Eurologic. Εταιρία λογιστικών υπηρεσιών του κ. Βασίλη Λαμπρακάκη.

Από το 2019 μέχρι και τον Αύγουστο του 2022 πήρε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ , με τα δικά σου χρήματα Αχαρναϊκέ λαέ.

ENNEA απευθείας αναθέσεις σε μια εταιρία για υπηρεσίες διαμόρφωσης οικονομικών του δήμου.

ΕΝΝΕΑ απευθείας αναθέσεις σε ένα λογιστικό γραφείο, που οι  φορολογικές του και οι ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές!

Επαναλαμβάνω οι φορολογικές και ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές.

Κι όλα αυτά σε γνώση του Δημάρχου και του αντιδημάρχου οικονομικών!

Δύο Απευθείας αναθέσεις στον δήμο, τρεις απευθείας αναθέσεις στο ΣΥΝΠΑ.

Μία απευθείας ανάθεση στη ΔΗΦΑ, μία απευθείας ανάθεση στην αναπτυξιακή και δύο απευθείας αναθέσεις στις σχολικές επιτροπές.

Επαναλαμβάνω:

Όλες οι παραπάνω πληρωμές έγιναν με πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες!

Και ενώ κ. Βρεττέ είστε γνώστης όλης αυτής της κατάστασης, κι ενώ έπρεπε να τον είχατε απομακρύνει τον κ. Λαμπρακάκη όπως οφείλατε, αντιθέτως συνεχίζετε τις συναλλαγές μαζί του με νέα εταιρεία στο όνομα του αδερφού του, κ. Δημήτρη Λαμπρακάκη προσφέροντας του ξανά στις 9.1.2023, δηλαδή πριν λίγες μέρες, δύο νέες απευθείας αναθέσεις αξίας 75.000 ευρώ.

Τι έχει να μας πει ο κ. Βρεττός για αυτή την κατάσταση;

Τι έχει να μας πει ο αντιδήμαρχος οικονομικών, κ Μιχάλης Βρεττός για τις πληρωμές;

Τι έχει να μας πει ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ κ. Βασίλης Λαζάρου;

Τι έχει να μας πει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής ο κ. Ιωάννης Μίχας;

Τι έχει να μας πει η πρόεδρος της ΔΗΦΑ κυρία Ζαχαριάδη;

Και επειδή λοιπόν γνωρίζω ότι δεν έχετε να μας πείτε απολύτως τίποτα, σας λέω εγώ: ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!

Κι αν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε στον τόπο, παραιτηθείτε σήμερα όλοι μαζί!

Έρχονται κι άλλα!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης