Ταινία θρίλερ θυμίζει η υπόθεση του θανάτου του 65χρονου Γερμανού στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Ένας θάνατος που αποδόθηκε αρχικά σε παθολογικά αίτια εξελίχθηκε σε δολοφονία με τις αρχές να οδηγούνται σε εκταφή μετά τις «περίεργες» πληροφορίες που έφθαναν στα αυτιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ζούγκλα» παρουσιάζει τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη 45χρονου ,ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Το αίμα στο κεφάλι και η κάμερα ασφαλείας

Ο 65χρονος βρέθηκε νεκρός στις 7/04/2024 στο σπίτι του. Ήταν στο πάτωμα ενώ είχε αίμα στο ύψος του κεφαλιού. Τον άτυχο άνδρα βρίσκει η γυναίκα που τον φρόντιζε καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Το πιστοποιητικό θανάτου με παθολογικά αίτια υπογράφεται από ιδιώτη γιατρό και γίνεται η κηδεία του.

Όμως οι κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του δείχνουν και το τελευταίο άτομο που τον επισκέφθηκε το προηγούμενο βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 20:46 – όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει η Ζούγκλα- άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, φορώντας μπουφάν με κουκούλα, και έχοντας μάσκα στο πρόσωπο και γάντια στα χέρια ανεβαίνει την εξωτερική σκάλα  της πολυκατοικίας του 65χρονου, και χτυπάει την πόρτα. Χαρακτηριστικό σημείο του άνδρα το ότι σέρνει το αριστερό του πόδι και αυτό αποτυπώνεται στην κάμερα ασφαλείας. Ο 65χρονος του ανοίγει και τον καλωσορίζει με τη φράση «έλα στον παππού», μία φράση που χρησιμοποιούσε σε ανθρώπους που γνώριζε όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις .

Ο άνδρας μένει στο διαμέρισμα σχεδόν μισή ώρα και βγαίνει στις 21:13. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι την επόμενη ημέρα που βρίσκεται νεκρός ο 65χρονος κανείς δεν μπαίνει ή βγαίνει από το διαμέρισμα.

Οι αρχές γύρισαν το χρόνο πίσω και είδαν ότι στις 5 Απριλίου ο ίδιος άνδρας επισκέφθηκε ξανά τον 65χρονο όμως εκείνος δεν του άνοιξε. Μάλιστα το θύμα είχε πει σε γυναίκα μάρτυρα της υπόθεσης ότι κάποιος του χτύπησε την πόρτα και όταν δεν του μίλησε τότε εκείνος δεν του άνοιξε.

Οι αστυνομικοί όμως εντόπισαν και τις κινήσεις μίας μηχανής στην περιοχή το επίμαχο διάστημα και γρήγορα έφθασαν στην ταυτότητα του 45χρονου φίλου του Γερμανού, ο οποίος του πήγαινε φαγητό. Είχε δε το ίδιο χαρακτηριστικό βάδισμα που αποτυπωνόταν στο βίντεο ασφαλείας έξω από το σπίτι του Γερμανού.

Όταν κλήθηκαν μάρτυρες να καταθέσουν αναγνώρισαν στη φιγούρα του άγνωστου άνδρα που καταγραφόταν στο βίντεο τον φίλο του 65χρονου και στη συνέχεια κατηγορούμενο.

Η αίτηση για διαβατήριο

Αν και ο 45χρονος αρνείται κάθε εμπλοκή στον θάνατο του Γερμανού, μία κίνησή του δύο ημέρες μετά το έγκλημα έβαλε σε υποψίες τις αρχές. Ο 45χρονος έκανε αίτηση για να του εκδοθεί διαβατήριο στο αρμόδιο τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου. Μία κίνηση που έδειχνε στους αστυνομικούς ότι είχε σκοπό να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα είχε χρήματα καθώς το τελευταίο διάστημα είχε πουλήσει ένα σπίτι στη Γερμανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης