Προσωρινά κρατούμενος είναι ο 48χρονος Ιταλός, ο οποίος συνελήφθη στη Βάρκιζα μετά από διεθνές ένταλμα της Interpol που είχε εκδοθεί εναντίον του. Ο συλληφθείς κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έκανε λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών από την Βενεζουέλα με κέρδη που ξεπερνούν τα 21 δις. δολάρια.

Ο Ιταλός τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελλάδα και διέμενε με την σύζυγό του στην Αθήνα σε πολυτελή βίλα που μίσθωναν στη Βάρκιζα, έναντι τεράστιου ποσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος φαίνεται ότι δεν ανησυχούσε καθόλου για τις δικαστικές περιπέτειες που είχε και κυκλοφορούσε χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης με τα εντυπωσιακά supercars που είχε παρκαρισμένα στο υπόγειο γκαράζ της πολυτελούς κατοικίας του.

Το τελευταίο διάστημα, παρακολουθείτο στενά από την υποδιεύθυνση αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής και την περασμένη Παρασκευή όταν βγήκε βόλτα με την εντυπωσιακή cabrio porsche του, οι αστυνομικοί τον μπλοκάρισαν στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Βάρκιζας και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο Ιταλός είχε την εντύπωση ότι είχε ξεμπερδέψει με τις δικαστικές περιπέτειες με την Βενεζουέλα αφού είχε συλληφθεί και στο Ντουμπάι για την ίδια υπόθεση και είχε αφεθεί ελεύθερος και έτσι στην Αθήνα κυκλοφορούσε άνετα κάνοντας πολυτελή ζωή, ενώ συναναστρεφόταν με πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας των Αθηνών, αφού στην ατζέντα του βρέθηκαν ονόματα γνωστών επιχειρηματιών και εφοπλιστών, μιας και θεωρείτο επιτυχημένος broker, δηλαδή ναυλωτής πλοίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και η σύζυγός του, η οποία προφανώς δεν έχει καμία σχέση με τις δικονομικές περιπέτειες του 48χρονου Ιταλού, είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην κοινωνική ζωή της Αθήνας, ενώ το ισόγειο της πολυτελούς βίλας, το είχε διαμορφώσει σε μια από τις πιο πετυχημένες και ανερχόμενες αίθουσες τέχνης της Αθήνας. Από την γκαλερί της που φιλοξενούσε αρκετές εκθέσεις Ελλήνων και κυρίως Ιταλών ζωγράφων περνούσαν πολλά πρόσωπα της κοσμικής Αθήνας, ενώ η ίδια έδινε συμβουλές σε Έλληνες και ξένους συλλέκτες για πίνακες ζωγραφικής καλλιτεχνών που ταίριαζαν στο ύφος και την προσωπικότητά τους.

Η υπερπολυτελής βίλα του Ιταλού

Η υπερπολυτελής βίλα του Ιταλού

Για την υπόθεση είχε εκδοθεί ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη χθες, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, κατόπιν ενδελεχών ερευνών, σε περιοχή της Βάρκιζας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενόπλοιων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης