Στον εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Τετάρτης (21/2), ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών, που εντοπίστηκε να ζει σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία.

Πρόκειται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απείθειας, έκθεσης ανηλίκων και για τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, ο άνδρας κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Όλα ξεκίνησαν όταν, μετά από αστυνομική επιχείρηση, κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή όπου είχε δημιουργηθεί το κοινόβιο στο οποίο διέμενε η οικογένεια, εντοπίστηκε ο πατέρας, ο οποίος προσήχθη στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου. Μάλιστα φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προέβαλε αντίσταση.

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία της απείθειας και λόγω του νόμου υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί του βρισκόταν ο 15χρονος γιος του, ο οποίος λίγο μετά τις 18:00 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου, με συμβατικό όχημα της αστυνομίας, συνοδευόμενος από την αδερφή του.

Ο νεαρός οδηγήθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο «Παίδων».

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, σύμφωνα με έρευνα, εντοπίστηκαν σε μοναστήρι στη Θεσσαλία.

Η επιχείρηση στο κοινόβιο έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ στο σημείο ήταν κοινωνικοί λειτουργοί από τις υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου, οι οποίοι θα συντάξουν σχετική έκθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβίωναν τα παιδιά.

Τι λέει ο δικηγόρος του πατέρα

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του πατέρα στην Κορινθία, μίλησε την Κυριακή (18/2) στον ΑΝΤ1 και αποκάλυψε πως ο 45χρονος «είναι υπάλληλος σε δήμο και πληρώνεται κανονικά, επίσης παράγει την τροφή του μόνος του. Έχει ελιές, γάλα, ζώα».

Αναφερόμενος στις συνθήκες διαβίωσης και στα όπλα της οικογένειας, τόνισε πως στον χώρο υπάρχει ρεύμα, αφού «είχε τοποθετήσει φωτοβολταϊκά και λειτουργούσαν όλες οι συσκευές» και «τα όπλα τα είχε για την προστασία του, όχι για άλλο λόγο. Τα είχε παράνομα, όπως όλοι οι Κρητικοί».

Ειδικότερα, όσον αφορά την Κρήτη, παρομοίασε την οικογένεια με τους ορεσίβιους στην Κρήτη, τα παιδιά των οποίων κάνουν αγροτικές δουλειές και διαβεβαίωσε πως το αγόρι έχει τελειώσει το Δημοτικό και την Α’ Γυμνασίου.

Ως προς τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 45χρονος, είπε πως «ο εντολέας μου ήθελε εσφαλμένα να διώξει τους κυνηγούς και το έκανε με λάθος τρόπο».

«Έχουν γονική μέριμνα και οι δύο, τα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν αγνοούνται ούτε τα έχει απαγάγει η μητέρα» ξεκαθάρισε ο δικηγόρος για την αδυναμία εύρεσης της μητέρας και των παιδιών από τις Αρχές , σημειώνοντας πως «και στις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν εκεί τα παιδιά», ενώ ερωτηθείς για το πού βρίσκονται, απάντησε πως «η μητέρα τους είχε ανειλημμένη υποχρέωση προς συγγενικό της πρόσωπο και πήρε τα παιδιά μαζί».

Τι δήλωνε στις κάμερες ο 45χρονος πατέρας

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας, σημείωσε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Για τη ζωή του τα τελευταία χρόνια στην Κορινθία στο κτήμα που έχει αγοράσει, είπε: «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, τέσσερα χρόνια ζω εδώ».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, δήλωσε «ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για τη στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα», συμπλήρωσε ακόμη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης