Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έλαβε η Αστυνομία στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου στην Αθήνα, που διεξήχθη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που ορκίστηκαν, είναι ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και η κόρη του επίσης προφυλακισμένου αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία.

Στην Τεχνόπολη συγκεντρώθηκαν 100 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι παραμένουν εκεί, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας ελληνικές σημαίες. Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία περί τις 16.00 συνοδευόμενος από αστυνομικούς και κατά την είσοδό του δήλωσε: «Θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι».

Μικροένταση σημειώθηκε όταν ο Ηλίας Παναγιώταρος μετέβη στην Τεχνόπολη προκειμένου να παραστεί στην τελετή, ωστόσο δεν του επετράπη η είσοδος, καθώς το όνομά του δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των προσκεκλημένων.

Αντιφασιστικές οργανώσεις διοργάνωσαν συγκεντρώσεις στον χώρο που διεξάγεται η τελετή. Αντισυγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα δεκάδες μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων στο σημείο κοντά στην Ιερά Οδό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.