Την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει ο μπράβος στη Μύκονο, Μάριος – Σωσίπατρος Αντωνόπουλος, προκειμένου να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του εικοσάχρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ, τον Ιούλιο του 2008, απέρριψε ο Άρειος Πάγος.

Ο Αντωνόπουλος παραπέμπεται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων αλλοδαπών που ήταν με το θύμα, για οπλοχρησία και απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη. Επίσης, με την τελευταία κατηγορία παραπέμπονται και άλλα δύο άτομα, που ήταν μαζί με τον κατηγορούμενο.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, κρίνοντας ότι το παραπεμπτικό βούλευμα με σαφήνεια και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ανέφερε όλες τις επιθετικές ενέργειές του με τη χρήση πτυσσόμενου μεταλλικού ρόπαλου που παράνομα είχε, με χτυπήματα σφοδρά σε ευπαθή σημεία του σώματος των παθόντων με πρόθεση να τους τραυματίσει, χωρίς να έχει καμία γνωριμία ή σχέση μαζί τους, προκαλώντας
τους όχι μόνο βαριά σωματική βλάβη, αλλά και κίνδυνο για τη ζωή τους.

Η δολοφονία του Ντουζόν έγινε στις 28 Ιουλίου του 2008, όταν οι νεαροί Αυστραλοί βρίσκονταν στο δρόμο έξω από το μπαρ «Τροπικάνα» και ο Αντωνόπουλος τους χτύπησε επανειλημμένα με το κλομπ στο κεφάλι. Ο νεαρός Αυστραλός έχασε τις αισθήσεις του, όταν μεταφερόταν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε κλινικά νεκρός στο «Τζάνειο Νοσοκομείο» και το «Ερρίκος Ντυνάν» και αποσυνδέθηκε στις 2 Αυγούστου 2008.