Μετά την υπόθεση του «Δράκου των Εξαρχείων» και τα κενά που αναδείχθηκαν στο πως ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες για το αν ένας υπόδικος παραβιάζει ή όχι τους περιοριστικούς όρους, που του έχουν επιβληθεί μία δεύτερη υπόθεση, αυτή του κατηγορούμενου «Παλαιοημερολογίτη ιερέα στη Σαλαμίνα» έρχεται να αναδείξει και πάλι κενά .

Ο ιερέας κατηγορείται σήμερα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης και την Τετάρτη (29/11) απολογείται στην 5η ανακρίτρια Πειραιά στις 11 το πρωί.

Η έκπληξη σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί εδώ και ένα χρόνο, για το ίδιο αδίκημα σε άλλο παιδί κι όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος .

Η καταγγελία για την πρώτη υπόθεση έγινε το 2018. Η καταγγελία ήταν, ότι ο παλαιοημερολογίτης ιερέας ασελγούσε σε παιδί 11 ετών ένα χρόνο πριν. το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακριβής κατηγορία ήταν «γενετήσια πράξη με ανήλικο κάτω των 12 ετών». Το Τμήμα Ανηλίκων τον καλεί σε κατάθεση, ως ύποπτο και στη συνέχεια σχηματίζει δικογραφία την οποία και αποστέλλει στην Εισαγγελία Πειραιά.

Ο ιερέας από ύποπτος παίρνει την ιδιότητα του κατηγορούμενου μετά την ποινική δίωξη που του ασκείται. Απολογείται αλλά δε συλλαμβάνεται ποτέ και περιμένει τη δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά που γίνεται τέσσερα χρόνια μετά.

Στη δίκη , θα καταδικαστεί με μία βαριά ποινή και συγκεκριμένα σε 9 χρόνια κάθειρξης ,όταν η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για το συγκεκριμένο αδίκημα είναι 15 χρόνια κάθειρξη.

Όμως σε αυτή την ποινή δίνεται αναστολή μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. Έτσι ο ιερέας επιστρέφει στο σπίτι του ελεύθερος αν και καταδικασμένος.

Μέχρι και το Σάββατο , όπου οι αστυνομικοί του περνάνε χειροπέδες για καταγγελία που αφορά αυτή τη φορά σε άλλο παιδί .

Τα ερωτήματα που προκύπτουν και σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά:

  • Γιατί η δίκη του για την πρώτη υπόθεση έγινε μετά από τέσσερα χρόνια με δεδομένο ότι η κατηγορία ήταν για κακούργημα;
  • Γιατί δόθηκε αναστολή στην καταδίκη του;
  • Το επιχείρημα ότι δεν ήταν ύποπτος για τέλεση παρόμοιων πράξεων στην περίπτωση του αποδομήθηκε πλήρως .Γιατί ένα χρόνο μετά την καταδίκη του ένα άλλο παιδί τον κατήγγειλε;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης