Φάρσα αποδείχθηκε το μήνυμα που στάλθηκε το πρωί της Τετάρτης, 29 Μαΐου, μαζικά μέσω e-mail, όπου αναφερόταν πως είχαν τοποθετηθεί βόμβες σε σχολεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν στα συγκεκριμένα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι, όπως τόνισε η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωση της νωρίτερα, τα e-mails στάλθηκαν από χώρα του εξωτερικού, ενώ γίνεται έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», πανομοιότυπα mails είχαν πάει πριν δύο βδομάδες και σε υπηρεσίες δημοσίου και σχολεία της Κύπρου και της Σλοβακίας, κάνοντας χρήση του ίδιου παρόχου (gmail, hotmail κλπ.).

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το συμβάν

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

Το e-mail που έλαβαν τα σχολεία:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης