Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων έξω από την Δ.Ο.Υ. ΙΓ΄ Αθηνών στο Γαλάτσι. Με κεντρικό σύνθημα «υποστελέχωση υπηρεσιών – ταλαιπωρία πολιτών – εξουθένωση εργαζομένων».

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων η Διοίκηση της ΑΑΔΕ με πρόσχημα την δημιουργία ισχυρών Δ.Ο.Υ. προχώρησε σε αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα η ΙΓ΄ δεν είναι μία Δ.Ο.Υ. αλλά το αποτέλεσμα 6 συγχωνευμένων Δ.Ο.Υ. με χωρική αρμοδιότητα Γαλάτσι, Γκύζη, Κυψέλη κ.α. Σε αυτήν την Δ.Ο.Υ., με επιλογή και ευθύνη της Διοίκησης της ΑΑΔΕ, υπηρετούν σήμερα λιγότεροι από 60 υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν πάνω από 400.000 ΑΦΜ. Ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Γιώργος Ρόδης μας δήλωσε «πως το νέο αφήγημα της ΑΑΔΕ για την περαιτέρω διάλυση των Δ.Ο.Υ. είναι η ψηφιοποίηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γεν Γραμματέας του Συλλόγου τόνισε χαρακτηριστικά πως « είναι πάγιο αίτημα του κλάδου η πραγματική αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η εργασία του υπαλλήλου στις Δ.Ο.Υ. δεν έχει ψηφιοποιηθεί ούτε έχει αυτοματοποιηθεί. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας υπηρεσίας έχει την έννοια ότι δημιουργούνται βάσεις δεδομένων, πληροφοριακά συστήματα, υπολογιστικοί αλγόριθμοι κ.λπ. που διαλειτουργούν, έχει επίσης την έννοια ότι ψηφιοποιείται κυριότατα η λειτουργία του back-office, του τρόπου δηλαδή που λειτουργεί η κάθε υπηρεσία. Δεν συνιστά ψηφιακό μετασχηματισμό η δημιουργία της δυνατότητας να συμπληρώνει ο πολίτης μία φόρμα αίτησης ψηφιακά, την οποία μετά θα πρέπει να επεξεργαστεί ο υπάλληλος χειροκίνητα, τυπώνοντας αιτήσεις, κάνοντας υπολογισμούς στο χέρι, αναζητώντας το χαώδες νομοθετικό πλαίσιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης