Την απόφαση να λήξουν τον αποκλεισμό της Ξερόλακκας έλαβαν το βράδυ του Σαββάτου οι κάτοικοι των γύρω από το ΧΥΤΑ περιοχών, που τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούσαν κατάληψη, με αποτέλεσμα η Πάτρα να «πνιγεί» στα σκουπίδια.

«Αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κατάληψη λαμβάνοντας υπ’όψιν μας τους Πατρινούς. Η δημοτική αρχή ανίκανη να δώσει λύση, αποφασίσαμε για μια ακόμα φορά να δώσουμε ένα ακόμα περιθώριο. Επαναλαμβάνουμε ότι η Ξερόλακκα πρέπει να πάψει να λειτουργεί» δηλώνει στο www.thebest.gr o Γιώργος Βασιλόπουλος, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συχαινών.

Όπως αναφέρει θα περιμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης των Δημάρχων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Ναυπάκτου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στην οποία θα συζητηθεί η πρόταση για μεταφορά μέρους των απορριμμάτων της Πάτρας στους γειτονικούς Δήμους Ναυπάκτου και Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και η πρόταση αφορά τη μεταφορά απορριμμάτων με δέκα απορριμματοφόρα στη Ναύπακτο και με άλλα δέκα στη Δυτική Αχαΐα.
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας όσο χρειαστεί και με άλλες μορφές και η κατάληψη δεν είναι η μοναδική μορφή» λέει ο κ. Βασιλόπουλος.

Τα απορριμματοφόρα και οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας βγήκαν ήδη από χθες στους δρόμους για να μαζέψουν τα συσσωρευμένα σκουπίδια.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη