Επισκέφθηκε το Τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Ο Αγιος Ανδρέας», προκειμένου να εξεταστεί, και κατά την αποχώρηση του έβαλε «χέρι» σε υγειονομικό υλικό. Ο λόγος για 40χρονο που το απόγευμα της Τρίτης, κατά την εφημερία του νοσηλευτικού ιδρύματος, προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία ως ασθενής και δεν δίστασε να μπει σε απαγορευμένη για το κοινό ζώνη και να αφαιρέσει φάρμακα και ιατρικά εργαλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», απέσπασε 6 συσκευασίες φαρμάκων, 37 νυστέρια, 21 σύριγγες, 24 βελόνες, γάζες 5 αμπούλες εισπνεόμενου φαρμακευτικού σκευάσματος, ένα συρραπτικό και δυο μπαταρίες και τράπηκε σε φυγή. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας ο δράστης εισήλθε στην αίθουσα αναζωογόνησης από ανασφάλιστη πόρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσία του, ωστόσο, έγινε αντιληπτή από νοσηλεύτρια του τμήματος, η οποία και ενημέρωσε την ασφάλεια του νοσοκομείου. Ο δράστης εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε έχοντας στην κατοχή του τα κλοπιμαία και στη συνέχεια παρεδόθη στους αστυνομικούς του Τμήματος Αμεσης Δράσης Πατρών, που κλήθηκαν στο σημείο.

Σε επικοινωνία που είχε η εφ.«Πελοπόννησος» με τη διοίκηση του ΓΚΝΠ, αρχικά επιχειρήθηκε υποβάθμιση του περιστατικού, χαρακτηρίζοντας το «άνευ σημασίας», αφού ο δράστης συνελήφθη προβάλλοντας παράλληλα τον ισχυρισμό, ότι το νοσοκομείο είναι ένας χώρος, που καθημερινά μπαίνουν 5.000 άτομα και δεν υπάρχουν 50 άτομα στην υπηρεσία ασφάλειας για να περιφρουρείται ο καθένας ξεχωριστά. Επισημάνθηκε παράλληλα, πως ανάλογα περιστατικά καταγράφονται και σε άλλα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας ανά την ελληνική επικράτεια.

«Η ασφάλειά μας και το προσωπικό άμεσα έπραξαν τα προβλεπόμενα, ακολουθώντας το πρωτόκολλο. Οι παραβατικές συμπεριφορές τοξικομανών, είτε άλλων αντιμετωπίζονται, δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε και η τελευταία. Δεν είναι ένα μέγιστο, μείζον περιστατικό για το νοσοκομείο, καθώς δεν προκλήθηκε δυσλειτουργία κατά την ημέρα της εφημερίας», δήλωσε ο διοικητής Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης