Στο διαβιβαστικό που έστειλε στις δικαστικές αρχές η Αστυνομία μετά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της γυναίκας του, Καρολάιν, αναφέρονται λεπτομερώς τα ευρήματα των αστυνομικών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά αλλά και η ιατροδικαστική εξέταση. Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται πως η άτυχη κοπέλα είχε έναν «αγωνιώδη» και όχι έναν ακαριαίο θάνατο.

«… Βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της…», αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εκείνο το βράδυ η Καρολάιν φαίνεται πως έκανε τρεις αναζητήσεις για σπίτι από το κινητό της τηλέφωνο: «Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking» αναφέρουν οι αστυνομικοί. «Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38», αναφέρεται στη δικογραφία. Άλλωστε, στο ημερολόγιό της η ίδια αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τσακωθήκαμε με το Μπάμπη ξανά. Σκέφτομαι να φύγω….».

Επίσης, στη δικογραφία αναφέρεται όλη η απολογία του δράστη κατά την προανάκριση, ο οποίος περιγράφει την Καρολάιν ως ευέξαπτη με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που εμφανίστηκε «όταν χάσαμε το πρώτο μας παιδάκι». Φαίνεται επίσης να υποστηρίζει πως δική του ιδέα ήταν να απευθυνθούν σε ψυχολόγο και έτσι «ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία για συνεδρίες».

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν η οποία φαίνεται πως δεν γνώριζε για τα προβλήματα που υπήρχαν ανάμεσα στο ζευγάρι. Η γυναίκα αναφέρθηκε στο διάστημα που το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε ειδικό για να διαχειριστεί τόσο την αποβολή όσο και τη νέα εγκυμοσύνη που εξελισσόταν με επιπλοκές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι ισχυρίστηκε ο πιλότος

Ο ίδιος κατά την προανακριτική του απολογία, ζήτησε συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσε και εξήγησε πώς έφτασε στο έγκλημα και τη σκηνοθεσία του.

«Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική» φαίνεται πως υποστήριξε ο ίδιος, ενώ όταν αναφέρθηκε στο σκηνικό του εγκλήματος είπε μεταξύ άλλων: «Προηγουμένως είχαμε έναν διάλογο. Μου είπε( η Καρολάιν): «Όχι μη φέρεις τη μικρή δε σας θέλω», κατέθεσε ο πιλότος και στη συνέχεια είπε: «Ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει…Τιναζόταν. Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δεν θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της».

Μόνος σε κελί της ΓΑΔΑ ο πιλότος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη βρίσκεται μόνος σε κελί της ΓΑΔΑ και με επιπλέον αστυνομική φύλαξη για την επιτήρησή του ενώ στον ίδιο όροφο βρίσκονται επί 24ωρου βάσεως ψυχολόγοι σε περίπτωση που θέλει να μιλήσει. Ο ίδιος κατάλαβε ότι τελείωσε η ελευθερία του όταν είδε αστυνομικούς να τον πλησιάζουν και πάλι στο μνημόσυνο της Καρολάιν, λέγοντάς του ότι πρέπει να τους ακολουθήσει αμέσως δήθεν για να αναγνωρίσει έναν ύποπτο. Κατά την μεταφορά του στη ΓΑΔΑ για εξηγήσεις, ο ίδιος αφηγήθηκε στους αστυνομικούς πως ήταν η σχέση του με την Καρολάιν από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι το … τέλος της.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης