Στη θάλασσα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσαν δύο ναυτικοί μέλη του πληρώματος του επιβατηγού ταχύπλοου πλοίου speed runner jet,  ενώ ήταν προσδεδεμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, πρόκειται για δύο ναύτες 55 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι με βάση τις πρώτες πληροφορίες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού. Τα δύο άτομα παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ πληροφορήθηκε πριν λίγο ότι στο ταχύπλοο σκάφος «Speed Runner Jet», πλοιοκτησίας Seajets, το οποίο ελλιμενιζόταν απέναντι από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας , συνέβη ατύχημα κατά την διάρκεια που  δυο Ναύτες εκτελούσαν πλύσιμο στην πλώρη του πλοίου.

Πρόκειται για τον Β.Ν. 55 ετών και τον Α.Γ. 34 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις  πρώτες εκτιμήσεις οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο οι οποίες απαγορεύονται και χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας!

Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Αμέσως κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ μετέβη στο πλοίο προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική – νοσοκομειακή βοήθεια και να διερευνήσει τις συνθήκες που έγινε το ατύχημα.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί να διερευνηθούν οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται σε ένα ατύχημα το οποίο θα μπορούσε να έχει τραγικό αποτέλεσμα.

Η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασίας που απαγορεύεται από τη νομοθεσία και η μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Ναυτεργάτες και οι ευθύνες εταιριών – ΥΕΝ- Λιμενικών Αρχών είναι τεράστιες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης