Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας δεν υπήρξε σχετική καταγγελία για την υπόθεση βιασμού των δύο αδελφών από τον ίδιο τους τον πατέρα στα Πετράλωνα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας το 2018, η δικογραφία ενημερώθηκε και υποβλήθηκε το 2019 και τον Οκτώβρη έγινε εκ νέου παραγγελία για διερεύνηση από τις Αστυνομικές Αρχές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Για την υπόθεση δεν υπεβλήθη καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία, πλην όμως η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα, την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ανακριτικών πράξεων και πάντα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, η δικογραφία υπεβλήθη περαιωμένη το Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022).

Σημειώνεται ότι, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα ευαισθησία, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους νόμους και τις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης