Χρήσιμες συμβουλές για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με τη φωτιά στο χριστουγεννιάτικό μας δέντρο ή στον εορταστικό μας στολισμό τις γιορτινές ημέρες έδωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

«Βρισκόμαστε στις εγκαταστάσεις ενός μάχιμου πυροσβεστικού σταθμού για να αποδείξουμε πόσο γρήγορη είναι η καύση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό. Ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι να καεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πάρα πολύ λίγος. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, αυτό το οποίο προέχει και είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ασφάλειά μας, ειδικά ουσιαστικά μέσα σε ένα διαμέρισμα, είναι να βγάζουμε αυτά τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια από την πρίζα, είναι πάρα πολύ σημαντικό» δήλωσε ο κ. Αρτοποιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απαραίτητος ο φορητός πυροσβεστήρας»

Όπως τόνισε, ο χρόνος ο οποίος μεσολαβεί από την έναρξη μέχρι την εξάπλωση της φωτιάς είναι πάρα πολύ λίγος, γι’ αυτό είναι χρήσιμο να έχουμε στο σπίτι μας έναν φορητό πυροσβεστήρα.

«Ένας πυροσβεστήρας μπορεί να αποσοβήσει μια μεγάλη πυρκαγιά σε ένα διαμέρισμα, σε ένα σπίτι. Είμαστε μάρτυρες σε τέτοιου είδους πυρκαγιές και μπορούμε να πούμε ότι όλα αυτά μπορούν να προληφθούν» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον κίνδυνο από ασφυξία λόγω του καπνού σε έναν κλειστό χώρο, λέγοντας ότι οι ενέργειές μας πρέπει να είναι άμεσες. «Ένας πυροσβεστήρας μπορεί να μας σώσει τη ζωή και να να μας βγάλει από πολύ δύσκολες καταστάσεις, οπότε αφενός βγάζουμε τα λαμπιόνια από την πρίζα όταν κοιμόμαστε, ή πολύ περισσότερο όταν φεύγουμε από το σπίτι μας» συμβούλευσε τον κόσμο.

Κλείνουμε τον διακόπτη του ρεύματος

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, το πρώτο που κάνουμε σε περίπτωση φωτιάς είναι να κατεβάσουμε τον διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος και το δεύτερο να έχουμε έναν πυροσβεστήρα ανά όροφο. «Αυτό θα σώσει ουσιαστικά το σπίτι μας. Δεν υπάρχει κάτι πιο τραγικό από το να καίγεται ένα σπίτι από μια αμέλεια της στιγμής, από ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα», είπε ο Αρτοποιός.

Δείτε το βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης