Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για το θάνατο του 36χρονου επιβάτη του πλοίου Blue Horizon.

Συγκεκριμένα, το μέλος του πληρώματος, που διακρίνεται σε βίντεο να σπρώχνει τον άτυχο 36χρονο επιβάτη, αντιμετωπίζει ποινής ισόβιας κάθειρξης και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες στο αδιανόητο περιστατικό ασκήθηκε δίωξη που προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι και 15 χρόνια για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Τέλος, σε βάρος του πλοιάρχου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ο συγκεκριμένος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα. Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί εάν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου και εάν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Προθεσμία για το Σάββατο στους τέσσερις συλληφθέντες για τον θάνατο του 36χρονου

Οι τέσσερις συλληφθέντες έχουν αναχωρήσει από τα δικαστήρια Πειραιά και ζήτησαν και πήραν προθεσμία για το Σάββατο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης