Εντάθηκε το φαινόμενο με τις αγέλες αδέσποτων σκυλιών που περιπλανώνται στους δρόμους του Πόρτο Ράφτη Αττική τρομοκρατώντας ποδηλάτες και πεζούς και κατασπαράζοντας γάτες και μικρότερα σκυλιά.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε αγανακτισμένη στο zougla.gr υποστηρίζοντας ότι έχει πάψει πλέον να κυκλοφορεί με ποδήλατο, γιατί της έχουν επιτεθεί επανειλημμένα αδέσποτα σκυλιά, ενώ μία φορά μάλιστα τη δάγκωσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, απευθύνθηκε στις φιλοζωικές της περιοχής, ώστε να περιοριστεί κάπως το φαινόμενο, αλλά στάθηκε σχεδόν αδύνατον. Όταν τελικά κατόρθωσε να επικοινωνήσει μαζί τους, της απάντησαν ότι το θέμα αποτελεί αρμοδιότητα αποκλειστικά του Δήμου Μαρκόπουλου, όπου υπάγεται το Πόρτο Ράφτη.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, τα οποία δέχονται συχνά θανατηφόρες επιθέσεις από αυτά τα αδέσποτα. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο σκοτωμένων γατών, οι οποίες πολλές φορές είναι οικόσιτες, γεγονός που προκαλεί απελπισία στους ιδιοκτήτες τους. Ακόμα και μικρόσωμα σκυλιά δέχονται συχνά επιθέσεις από τα αδέσποτα.

Το φαινόμενο των περιφερόμενων αδέσποτων σκυλιών παρουσίασε έξαρση μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, εδικά στις περιοχές του Αγ. Σπυρίδωνος, αλλά και στο Αυλάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειωτέον ότι τα παράπονα δεν αφορούν ημιδεσποζόμενα σκυλιά που αφθονούν στην περιοχή, τα οποία τρέφουν και εμβολιάζουν οι κάτοικοι, και έχουν συνηθίσει την παρουσία άλλων ζώων.

Τα ζώα αυτά πρέπει να εντοπιστούν, να περιοριστούν σε κυνοκομεία και να δοθούν για υιοθεσία, προσθέτει η κάτοικος της περιοχής.

Zougla newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης