Την πόρτα των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων πέρασαν το μεσημέρι τα μέλη της σπείρας που είχαν ρημάξει σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη την Αττική, με αδυναμία στα Βόρεια και τα Νότια προάστια. Στο βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε η zougla.gr, φαίνονται τα μέλη της σπείρας να πηδάνε πάνω από μια καγκελόπορτα και την ίδια ώρα να προσπαθούν να την ανοίξουν με έναν λοστό. Όλα αυτά για να μπορέσουν στη συνέχεια να διαφύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα…. Γρήγορα έφυγε και ένα από τα βασικά μέλη της σπείρας, 23 ετών, ο οποίος οδηγώντας ένα πολυτελές αυτοκίνητο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν χθες το πρωί στην περιοχή της Μάνδρας. Μάλιστα, το… «τιμόνι» της συμμορίας οδηγούσε με την όπισθεν για αρκετή ώρα και κάποια στιγμή εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός.  

Ο νεαρός είχε ξανασυλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2021 μαζί με άλλα συγγενικά του πρόσωπα ως μέλος συμμορίας που είχε κάνει 59 «χτυπήματα», εκτός από την Αττική, σε Βοιωτία, Χαλκίδα, Λαμία, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αχαΐα και Χαλκίδα αποκομίζοντας πάνω από 330 χιλιάδες ευρώ και ζώντας μέσα στην χλιδή.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, Κηφισιάς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής ερευνούσαν την συγκεκριμένη σπείρα και πριν από λίγες μέρες όταν συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία ενημέρωσαν τις δικαστικές αρχές με αποτέλεσμα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. «Καθηγητές στις κλοπές και τις διαρρήξεις» χαρακτήρισε τα μέλη της σπείρας αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιούσαν μέχρι και κολλητική ταινία προκειμένου να μην αφήνουν πίσω τους ίχνη και γενετικό υλικό. Δεν είχαν ποτέ πάνω του κινητό τηλέφωνο και οι επικοινωνίες την «ώρα της δουλειάς» γίνονταν μόνο με ασυρμάτους. 

Ανάμεσα όμως στους κατηγορούμενους ήταν και ένας 21χρονος αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Δυτικής Αττικής και παρολίγο να «τινάξει» στον αέρα την προσπάθεια μηνών των συναδέλφων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα μέλη της σπείρας αντιλήφθηκε ένα αυτοκίνητο να τον παρακολουθεί. Ζήτησε λοιπόν από τον αστυνομικό να ελέγξει τον αριθμό κυκλοφορίας του. Στο αυτοκίνητο όμως επέβαιναν συνάδελφοι του από την Ασφάλεια με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κινδυνεύσει να αποκαλυφθεί και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να καταλάβουν ότι είχαν μπει στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών αρχών. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης