Νέα στοιχεία προκύπτουν μετά από έρευνα που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας στο σκάφος των δύο αγνοούμενων Άγγλων.

Το ιστιοφόρο «PULAU TIGA» με σημαία Μεγάλης Βρετανίας, βρέθηκε την Παρασκευή από ρώσικο φορτηγό πλοίο, ενώ ήταν βυθισμένο κατά το ήμισυ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πρέβεζας και Παξών και ρυμουλκήθηκε έως τον δίαυλο της Πρέβεζας, από όπου και μεταφέρθηκε με άλλο σκάφος στο λιμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δύο Άγγλοι, ο ένας 67 χρόνων και ο άλλος 50 χρόνων.

Οι δύο Άγγλοι θα ταξίδευαν από την Μεθώνη με προορισμό τις Συρακούσες. Ο ένας από αυτούς είχε ειδοποιήσει μάλιστα και τη σύζυγό του, προκειμένου να τους παραλάβει από το λιμάνι της Ιταλίας, όταν  θα έφταναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 5 Οκτωβρίου, δηλώθηκαν ως αγνοούμενοι, ενώ μόλις την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε το σκάφος.

Από εξονυχιστικό έλεγχο που διενήργησε η λιμενική αρχή της Πρέβεζας δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να μαρτυρά τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ τόσο στο πλοίο όσο και στην γύρω περιοχή, δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος ζωής των αντρών. Στο εσωτερικό του ιστιοφόρου ωστόσο, βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ένας σκληρός δίσκος, αντικείμενα τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

Διάφορες θεωρίες φέρουν το πλοίο να ανατράπηκε λόγω κακοκαιρίας ή πρόσκρουσης, την ίδια στιγμή που ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι το ιστιοφόρο διέθετε ασύρματο, ο οποίος ωστόσο δε χρησιμοποιήθηκε και δεν εξέπεμψε κανένα σήμα κινδύνου.

Με πληροφορίες από pamepreveza.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης