Η κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, όπως περιγράφεται από τα στατιστικά στοιχεία τα οποία προέκυψαν τις τελευταίες 72 ώρες, οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα πως μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ενδεχομένως να ληφθούν μέτρα για καθολικό lockdown στην πόλη.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά από σύσκεψη με τους αρμόδιους των δύο νοσοκομείων Γεννηματά και ΑΧΕΠΑ, ξεκάθαρα δήλωσε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και πως πρέπει να διακοπεί πάραυτα η διασπορά του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πρόκειται να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τη λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Κικίλιας έφτασε το πρωί της Δευτέρας στη συμπρωτεύουσα, όπου μετείχε σε σύσκεψη στο ΑΧΕΠΑ, με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, και την υπεύθυνη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι θα στηρίξει τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους καθώς και το Εθνικό Σύστημα, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες σε κάποιους λίγους που, όπως τόνισε, «διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα τη ζωή και την υγεία όλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω, όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα μέτρα.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης με νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID

Στη συνέχεια, ο υπουργός μετέβη στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, έθεσε χθες σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην πόλη. Συγκεκριμένα προστέθηκαν 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο Παπανικολάου και 5 κλίνες στο νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Ζέρβας: Εισήγηση για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 ή 21:00

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε εισηγηθεί νωρίτερα την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 ή 21:00 το βράδυ. 

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 20:00-21:00 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δεν θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία» είχε πει ο κ. Ζέρβας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης