Ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος για τον εμπρησμό στον Άγιο Βλάσιο Τρίπολης και κρατείται από τις Αρχές. Όπως έγινε γνωστό τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς ξέσπασαν την ίδια ώρα στην περιοχή, με συνέπεια η πυρκαγιά να λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Εν τω μεταξύ, καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Βλασίου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (7/8), κοντά στην πόλη της Τρίπολης, με την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση τόσο από αέρος όσο και επίγεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καπνοί της φωτιάς κάλυψαν όλη την πόλη, ενώ απειλήθηκε προσωρινά και το Μαίναλο, καθώς η φωτιά έκαιγε σε δασική περιοχή. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερες από μια εστίες, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα για τα αίτια της.

Η πρώτη εστία ήταν αρκετά κοντά στην πόλη, περίπου στο χιλιόμετρο λίγο πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της πόλης. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους πυροφύλακες αλλά αμέσως ξέσπασε η δεύτερη εστία, αυτή που ήταν και πιο δυνατή και χρειάστηκε να σπεύσουν επίγειες αλλά και να ενισχυθούν ταυτόχρονα και με εναέριες.

Ειδικότερα, 15 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα έφτασαν στο σημείο καθώς πρόκειται για το δασικό σύμπλεγμα του Μαινάλου, πευκοδάσος και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση για τα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα έσπευσαν 8 εναέριες δυνάμεις, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Τόσο ο Δήμος της Τρίπολης όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βοήθησαν ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής από κάθε γωνιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έφτασαν στο σημείο γιατί το μεγάλο στοίχημα ήταν να μην απειληθεί η πόλη της Τρίπολης και οι διάσπαρτες οικίες που βρίσκονται γύρω από την περιοχή.

Πηγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης