Συνελήφθη τελικά ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών που ζει σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία, μετά από έφοδο της αστυνομίας συνοδεία εισαγγελέα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Νωρίτερα υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας συνοδεία εισαγγελέα και υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα παιδιά τη κοινότητας, ενώ όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ομάδα των ΟΠΚΕ προχώρησε στην προσαγωγή του πατέρα, ο οποίος αντέδρασε βίαια κατά τον έλεγχο. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο δεν εντοπίστηκαν τα παιδιά της οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 45χρονος συνελήφθη για απείθεια και για τον νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης σε σχολείο των παιδιών.

Επίσης, με εντολή εισαγγελέα ο 15χρονος που βρέθηκε σήμερα, κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Τα υπόλοιπα παιδιά και η μητέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών παραμένουν άφαντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει – με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών- πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι – όπως έγινε γνωστό –  στην κοινότητα διαμένουν παιδιά, ηλικίας 15, 13 και έξι χρονών, καθώς και ένα βρέφος, τα οποία μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης μεταφέρθηκαν στο σπίτι της 25χρονης κόρης του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο.

Το βρέφος ανήκει στην 22χρονη κόρη του ζευγαριού, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του αφού ουδείς τον έχει υποδείξει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά φαίνεται πως επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζούσαν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης