H επιτυχία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. με τον εντοπισμό 4.800 δενδρυλλίων χασίς μέσα σε θερμοκήπιο στο Αντισκάρι στην Κρήτη, ήταν μεγάλη.

Ωστόσο οι έρευνες των αρχών δε σταματούν εδώ καθώς αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της πολύ καλά στημένης “επιχείρησης”, που έκανε τζίρο εκατομμύρια ευρώ.

Η συμμετοχή κι άλλων ατόμων, τα οποία διαφεύγουν ακόμη της σύλληψης είναι δεδομένη.

Ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου έχει αναφέρει στις καταθέσεις του ότι δε γνώριζε τι καλλιεργείτο μέσα στο θερμοκήπιο, αφού είχε ενοικιάσει το χώρο σε συγχωριανό του.

 Την ίδια ώρα και η οικογένεια του δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, αν και συγγενικό του πρόσωπο είχε ακριβώς το διπλανό χωράφι.

Βασικό ρόλο στην όλη υπόθεση φαίνεται ότι έπαιζε ο Αλβανός, που φύλαγε τσίλιες και το ‘σκασε για να μην καταλήξει και αυτός με χειροπέδες.

Eντοπίστηκε πάντως το κινητό του τηλέφωνο και μια γεμάτη καραμπίνα.

Οι αρχές έφτασαν στην εξάρθρωση αυτής της μεγάλης υπόθεσης, μετά από πληροφορίες που έκαναν λόγο για παράνομες δραστηριότητες συγκεκριμένων ατόμων.

Η οικονομική ζημία εκείνων που κρύβονται πίσω από τα χιλιάδες χασισόδεντρα είναι τεράστια, καθώς μιλάμε για κέρδη, που φτάνουν μέχρι και τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα είχαν φροντίσει τα δενδρύλλια να μην έχουν φυτευτεί όλα μαζί την ίδια περίοδο, προκειμένου η συγκομιδή να γίνεται σταδιακά και να μπορούν να “σπρώχνουν” τις ποσότητες στην αγορά τμηματικά, ώστε και οι πελάτες τους να μην “ξεμένουν”, αλλά και οι ίδιοι να μην “στεγνώνουν” από ρευστό.

Πηγή και φωτογραφία: cretapost.gr