Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των «καθοδηγητών» της επίθεσης κατά των αστυνομικών που είχαν ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» την Πέμπτη για τα οποία συνελήφθη ένας 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Η Ζούγκλα αποκάλυψε νωρίτερα ότι ο συλληφθείς είναι ο Νίκος Γεντίκης του Π., γεννηθείς το 2005, κάτοικος Άνω Λιοσίων και οργανωμένος οπαδός. Ο δράστης ήταν ανάμεσα στα 424 άτομα τα οποία είχαν προσαχθεί από την  ΕΛ.ΑΣ αμέσως μετά τα επεισόδια και έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 18χρονος δράστης ομολόγησε πως εκείνος ήταν το άτομο που πέταξε την φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό. Ωστόσο κατά την ανάκρισή του, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι υπήρξαν άτομα που τον καθοδήγησαν όχι μόνο να βγει έξω από το γήπεδο για να επιτεθεί στους αστυνομικούς, αλλά του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα, δείχνοντάς του μάλιστα, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να την εκσφενδονίσει αλλά και έδωσαν την εντολή μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης, να επιστρέψουν στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 18χρονος, ένας από τους καθοδηγητές που του είπε να επιτεθούν στους αστυνομικούς και τους έδωσε πολεμοφόδια και ναυτικές φωτοβολίδες, είναι ηλικίας 35 με 40 χρονών. Ο 18χρονος, ωστόσο, φέρεται να δήλωσε ότι δεν είδε το πρόσωπό του καθώς φορούσε full face, ισχυρισμό που οι αστυνομικοί δεν πίστεψαν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι o συλληφθείς περιέγραψε στους αστυνομικούς τα ρούχα του άνδρα και πλέον οι αρχές ερευνούν τα βίντεο στο εσωτερικό του γηπέδου προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Κατά άλλες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., κάνουν λόγο για πέντε καθοδηγητές οποίοι είναι γνωστοί στις Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία έχει εστιάσει, ανάμεσα στους καθοδηγητές – ηθικούς αυτουργούς, σε έναν νεαρό ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως μάνατζερ γνωστού τράπερ των δυτικών προαστίων.

Τα στοιχεία του είναι γνωστά στη «Ζούγκλα» και τέθηκαν υπόψιν ενός από τους δικηγόρους του «Τρανού» ο οποίος έκπληκτος δήλωσε πως «δεν τον γνωρίζει».

Ο 18χρονος έχει περιγράψει στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πώς πήρε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό, πώς την πέταξε και ότι αυτή αφού έσκασε στο έδαφος χτύπησε τον αστυνομικό τον οποίο είδε να πέφτει κάτω. Συγκεκριμένα, κατέθεσε πως: «Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο».

Οι Αρχές, παρέλαβαν από το σπίτι του 18χρονου ρουχισμό του προκειμένου να γίνει σύγκριση των αποτυπωμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ μιας και ο 18χρονος ήταν από τα άτομα που έδωσαν δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Καθοριστικό ρόλο στην σύλληψη του δράστη, έπαιξε σημαντικό ρόλο η απόφαση της αστυνομίας να μην επιτρέψει την έξοδο από το γήπεδο στους οπαδούς που βρίσκονταν εκεί. Για να μπορεί να γίνει αυτό, η αστυνομία αξιοποίησε δυνάμεις της από επαρχία που βρίσκονταν στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Ερντογάν.

Συνομιλία – σοκ του 18χρονου: «Την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό»

«Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό», είπε ο 18χρονος χούλιγκαν σε άλλους συνοπαδούς του όταν επέστρεψε στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη,  λίγα λεπτά μετά τα επεισόδια στα οποία είχε λάβει μέρος και είχε τραυματίσει βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό.

Η παραδοχή αυτή του 18χρονου δράστη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, αμέσως μετά τα επεισόδια έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», ήταν που οδήγησε την ΕΛΑΣ στα ίχνη του και τη σύλληψη του.

Συγκεκριμένα o 18χρονος λίγα λεπτά αφού είχε λάβει μέρος στα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων εκτόξευσε τη φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό των ΜΑΤ, επέστρεψε και πάλι στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άτομο το οποίο άκουσε την ομολογία του δράστη εντός του γηπέδου του Ολυμπιακού αποτέλεσε το πρόσωπο «κλειδί» για να βρεθεί ο δράστης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης