Θύματα ασυνείδητου έπεσαν χρήστες του διαδικτύου ανά την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας, που διεξήγαγαν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας καταπολέμησης παράνομων παιγνίων και στοιχηματισμού στο διαδίκτυο, εντοπίστηκε προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μέσω του οποίου ο δράστης προσέγγιζε άλλους χρήστες και τους «πουλούσε» προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο προφίλ υποσχόταν ότι δήθεν διέθετε, έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ είτε εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διεξήχθη εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής του προαναφερόμενου προφίλ ένας 49χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εξέτασή τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης