Το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης ανακυκλώσιμων υλικών πανελληνίως, έχει καταφέρει μέσα στους τελευταίους εννέα μήνες ο δήμος Πύργου, αγγίζοντας το… 800%!
Ποσοστό εξαιρετικά υψηλό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής το Σεπτέμβριο, αποστέλλονταν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πάτρα 30 τόνοι το δίμηνο και φτάσαμε τον Ιούνιο, οι δημότες του Πύργου να προσφέρουν προς ανακύκλωση 240 τόνους!
«Αν το Σεπτέμβριο που ανέλαβα την ανακύκλωση, μου λέγανε ότι θα πετυχαίναμε αύξηση 800% μέχρι τον Ιούνιο, θα έλεγα ότι είμαι τρελός να το πιστεύω!» επισήμανε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα την πορεία της ανακύκλωσης στο Δήμο και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων – η μελέτη του οποίου ολοκληρώνεται 10 Αυγούστου- ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Διονύσης Μπέλτσος.
Όπως είπε, καταρρίφθηκε ακόμα ένα ρεκόρ και αυτό οφείλεται στους δημότες του Πύργου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, τους οποίους μάλιστα δεν παρέλειψε να συγχαρεί για πολλοστή φορά.
«Το μήνα Ιούνιο μεταφέραμε 179 τόνους ανακυκλώσιμων στο ΚΔΑΥ Πατρών ενώ συγκεντρώθηκαν και 56 τόνοι από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά (γυαλί, ζωικά υποπροϊόντα και ηλεκτρικές συσκευές). Τα μηνύματα που έρχονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα ευχάριστα καθώς το ποσοστό της ανακύκλωσης των απορριμμάτων στο Δήμο μας έχει φτάσει στο 20%! Εφιστώ ωστόσο την προσοχή, ειδικά στους πολίτες του Πύργου, της πόλης που καθαρίζεται διαρκώς, ότι υπάρχουν γειτονιές που δε μετέχουν καθόλου στην ανακύκλωση και είναι κρίμα. Είναι κρίμα, να βλέπω μεταλλικούς κάδους με πλαστικά μπουκάλια και ακριβώς δίπλα να βρίσκονται δυο μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να βοηθήσουμε την πόλη μας. Εδώ ζούμε, εμείς θα την προστατέψουμε!» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τη δεδομένη στιγμή υπάρχει ένας προγραμματισμός και πως πολύ σύντομα ολοκληρώνεται και η μελέτη του τοπικού σχεδίου ανακύκλωσης που σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί ένα πράσινο σημείο στην πόλη ενώ θα υπάρχουν και συνοικιακοί κομποστοποιητές στον Πύργο και τα χωριά και καφέ κάδοι που θα δέχονται οργανισμό πλάσμα. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις κομποστοποιησης ενώ εξετάζεται και η ένταξη του Δήμου σε πρόγραμμα για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων.
ΠΗΓΗ: ilialive.gr