Αισιοδοξία και ελπίδα εξέπεμπε την Κυριακή το πρωί η αίθουσα εκδηλώσεων της Μητρόπολης Δημητριάδος στον Βόλο, όπου και πραγματοποιήθηκε βράβευση μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Βόλου, για την επιτυχία τους στον 6ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό, υπό τον τίτλο: «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διοργανώθηκε – όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος – από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Το παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας στην Μαγνησία πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη εκδήλωση προκειμένου να βραβεύσει τους αριστούχους αλλά και να τονίσει την ανάγκη της γνώσης μαθηματικών στην καθημερινότητα μας, ώστε να μυήσει στην συγκεκριμένη επιστήμη όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από την Μαγνησία έλαβαν μέρος 69 σχολεία, ενώ συμμετείχαν 2.087 μαθητές, από τους οποίους οι 430 διακρίθηκαν.

Στόχος του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας στην Μαγνησία, όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο αυτής, Πέτρο Νικολουδάκη, είναι να αποτελέσει η Μαγνησία έναν τόπο αναφοράς μαθηματικών μυαλών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και με την επίβλεψη του παραρτήματος στον Βόλο, θα λειτουργήσει «Μαθηματικό Σχολείο», που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις τους 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με στόχο τα παιδιά διασκεδάζοντας να κρατήσουν την επαφή τους με τα μαθηματικά και να αναπτύξουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ταλέντο που διαθέτουν.

Η βράβευση

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πηγή: e-volos.gr