Εντοπίστηκε από την αστυνομία κύκλωμα στη Ρόδο, το οποίο προέβαινε σε νομιμοποίηση μεταναστών με εικονικά σύμφωνα συμβίωσης. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις και σε βάρος των 15 εμπλεκόμενων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα από κοινού υφαρπαγής ψευδής βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης και παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης. 

Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου το κύκλωμα σύναπτε, έναντι αμοιβής, εικονικά σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ μεταναστών ανδρών και Ελληνίδων γυναικών, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη χορήγηση άδειας διαμονής στους μετανάστες.

Το κύκλωμα αρχικά εντόπιζε μετανάστες που δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για νόμιμη διαμονή στη χώρα ή που δεν δικαιούνταν ανανέωση της άδειας διαμονής τους και παράλληλα προσέγγιζε Ελληνίδες τις οποίες έπειθε να συνάπτουν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.

Ακολούθως επιχειρούσαν να προβούν στην έκδοση άδειας διαμονής για τους μετανάστες, ως σύζυγοι Ελλήνων πολιτών, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.