Σε δημοψήφισμα, εν όψει της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος, θα προχωρήσει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καλώντας τα μέλη της να τοποθετηθούν, με μυστική ψηφοφορία, σε τέσσερα ερωτήματα που θα τεθούν από το ΔΣ για μία σειρά θεμάτων αιχμής που κατά καιρούς απασχολούν το δικαστικό κλάδο.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε τόσο τη διενέργεια εσωτερικού δημοψηφίσματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης όσο και την έκτακτη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, στις 14 Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν διατάξεις του Συντάγματος που αναμένεται να αναθεωρηθούν και αφορούν μεταξύ άλλων τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών, κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γ.Σ. των διοικητικών δικαστών θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (11 π.μ.) , ενώ την 13η Ιανουαρίου 2019 θα διενεργηθεί δημοψήφισμα μεταξύ των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών για το ίδιο ζήτημα. Συγκεκριμένα, τα θέματα που θα τεθούν στην έκτακτη ΓΣ είναι:

α) η πρόταση για αύξηση του ορίου αποχώρησης από την υπηρεσία στο 70ο έτος της ηλικίας του δικαστή,

β) ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

γ) πρόταση για να καταργηθεί το Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 88 του Συντάγματος (Μισθοδικείο) και να περιέλθει η αρμοδιότητά του στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και

δ) η συνταγματική πρόβλεψη για την κατά προτεραιότητα εκδίκαση κατηγοριών υποθέσεων, τη δυνατότητα εκδίκασης υποθέσεων απευθείας ενώπιον του οικείου ανώτατου δικαστηρίου και την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης,

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης