Οι καταρτιζόμενοι της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών της Δ.ΥΠ.Α. έδωσαν τη δική τους νότα στο φετινό καλοκαίρι. Με μια ωραία, πολιτισμένη και συνάμα μαχητική διεκδίκηση των νόμιμα κατοχυρωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Των δικαιωμάτων τους στην αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωσή τους, την οποία τείνει να τους στερήσει  η Δ.ΥΠ.Α., καθώς μένουν ανασφάλιστοι  και χωρίς εκπαιδευτικό επίδομα κατά τη διάρκεια των τριών και πλέον μηνών του καλοκαιριού που δεν φοιτούν στη Σχολή. Έτσι, άνθρωποι με πολλαπλές αναπηρίες δεν μπορούν να αρρωστήσουν, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις εκπροσώπου της Δ.ΥΠ.Α. εξανεμίστηκαν μετά την Κυριακή των εκλογών, όπως εξαφανίστηκαν και οι ίδιοι και δεν απαντούν ούτε στα τηλέφωνα, σύμφωνα με καταγγελία των καταρτιζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μηνύματα που έστειλαν στη διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α., στα αρμόδια Υπουργεία, και σε όλο τον πολιτικό κόσμο είναι αποστομωτικά και προσβάλουν ένα  κράτος που θέλει να χαρακτηρίζεται ευρωπαϊκό. Κάποια από αυτά είναι τα παρακάτω:

-Πέρυσι το καλοκαίρι δεν είχα λεφτά ούτε για να φάω, μου έφερνε φαγητό η γειτονιά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Είμαι μητέρα παιδιού ΑμεΑ. Τα παιδιά αυτά έχουν πολλή δύναμη. Όλοι είναι χαμένοι, όταν ζητάμε δικαιώματα. Καταγγέλλω αυτό το κράτος ως δολοφονικό, πολλά χρόνια τώρα. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν όνειρα, ελπίδες, δικαιώματα. Γιατί τους τα κλέβετε;

-Προεκλογικά πέρασαν από τη Σχολή μας Υπουργοί, Βουλευτές, μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες με φόντο τη Σχολή ΑμεΑ. Και τι έγινε; Τίποτε. Θέλουμε δουλειά για όλους, όπως και ασφάλεια, ιδίως μετά από αυτά που έχουμε αντιμετωπίσει με τον Covid.  

-Ζητάμε ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στην εκπαίδευση και την εργασία.

-Είμαστε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης και δεν έχουμε μόνιμα Εργασιακό Σύμβουλο. Μας στέλνουν να πάμε  στα Γραφεία Εργασίας των Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (Ε.Κ.Ο.) Τους λέμε ότι  δεν έχουμε όλοι πόδια  για να τρέχουμε σαν κι αυτούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης