Στη σύλληψη ενός 39χρονου και ενός 51χρονου άντρα για διευκόλυνση παράνομης εισόδου και μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών προέβησαν την Πέμπτη στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου.

Ειδικότερα την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για ύπαρξη σκάφους κατευθυνόμενου προς ακτές περιοχής Καμείρου, με μεγάλο αριθμό μεταναστών. Στην περιοχή εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. στο οποίο επέβαιναν πέντε μετανάστες. Στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη με χρήση οπτικών και ηχητικών σημάτων, χωρίς όμως ο οδηγός να υπακούσει, επιταχύνοντας και διαφεύγοντας εντός κατοικημένων περιοχών. Κατόπιν επισταμένων ερευνών, ο οδηγός του οχήματος ταυτοποιήθηκε ως 39χρονος ξένης καταγωγής και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από στελέχη Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε οικία στην περιοχή της Κρεμαστής Ρόδου, εντός της οποίας βρέθηκαν τέσσερις μετανάστες στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, καθώς και πλήθος αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικών έγγραφων. Ο 51χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης της ανωτέρω οικίας, την οποία είχε επινοικιάσει στους ανωτέρω μετανάστες, αναζητήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, οι ως άνω δύο συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τον 39χρονο, για παράβαση των άρθρων 29 παρ.6 και 30 του Ν.4251/14  και των άρθρων 167 και 169 Π.Κ. ενώ για τον 51χρονο για παράβαση του αρ. 87 Ν.3386/2005.

Ο 39χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ στον 51χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των ανωτέρω συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης